Mi a mai "menü"?
Gyeden vagyok, és már kikészülök a "Mit főzzek ma?" állandó problémától. Gondoltam segíthetnénk egymásnak, hogy leírjuk mit készítettünk reggelire, ebédre és vacsorára a családnak.
Remélem minél több házias nő idecsöppen és marad is, s hogy megkönnyíthetjük egymás életét. ;)
Tehát, Mi a mai menü?
Kezdem én:
R: sajtos sonkás melegszendvics
E: rántott csirkemell/ fasírt
V: palacsinta lesz
R. tea ,kávé ,sült húsos zöldséges szendvics
Ebéd : epret ettem
Vacsi : grillezett makréla ,citromos új sült új burgonya.
reggeli: tej, kávé, gyereknek kakaó, házi süti (pogácsa, diós keksz)
ebéd: tegnapi húsleves, pulykamell szelet csőben sült zöld spárgával
vacsora: valami hideg (kenyér, sajtkrém, sonka)
Ebéd: Zöldséggel pirított csirkemell csíkok (kis bolognai alapporral és sok fűszerrel ízesítve), párolt zöldségkörettel és savanyúsággal.
Vacsora: saját készítésű zöldsaláta (piros-, sárga- és zöld kaliforniai paprika, sárgarépa, jégsaláta, lila hagyma), egy db főtt tojás, két db mackósajt és alma utána.
Én nem vagyok anyuka, de leírom, hogy mit ettem ma :)
Reggeli: banánturmix
Ebéd: csirkemell, rántott gomba és karfiol hagymás kölessel
Vacsorára meg semmit, mert sajnos valami miatt nagyon fáj a hasam :S Nem tudok most enni.
Reggeli: vajas pirítós friss bazsalikommal, kis füstölt sajttal (reggel nem nagyon tudok enni, szóval kn. 1 szeletről van szó), mellé cappuccino
Ebéd: szendvics a munkahelyemen
Vacsora (nálunk ez a meleg étkezés közösen a családdal): olívaolajban és vajban sült, félbevágott almák rozmaringosan, kevéske száraz pezsgővel nyakon öntve, mellé szezámmagos párolt, papírvékony cukkinicsíkok, zöldsaláta, friss brie sajt és teljes kiőrlésű magvas zsemlék.
Nálunk még a hétvégéről maradt kaják voltak ma.
R: tejeskávé, vajas-lekváros kalács
E: húsos palacsinta
V: paradicsomleves sajttal
Holnap gombapaprikás lesz nokedlivel, tejfölös uborkasalátával.
R: sokmagvas zsemle, tej
E: hagymás -szaftos sült csirkemáj, krumplipürével, paradicsomsalátával
V: a maradék májból készítek házi májpástétomot, pirított kenyérrel, retekkel, uborkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!