Melyk a jobb a teflon vagy a keramia bevonatos serpenyo?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 30. 15:19
1/8 anonim válasza:
Nekem a hagyományos zománcos serpenyő a kedvencem.
Hogy melyik a jobb a kettő közül? Sok múlik a felhasznált anyagon.
Van olyan NDK (30 éves!) lábasom, amelyiknek a teflon bevonata teljesen sértetlen, pedig nem óvatoskodom vele. S van féléves, amelyik ízt ad az ételnek, s nem lehet elmosni rendesen, s letapad benne az étel. Van egyéves kerámia serpenyőm, amiben nem tapad le, de csodáson el lehet benne szenesíteni a kaját. Millió repedés, karc, elszíneződés van rajta. Közel 8 ezer forintos darab.
2014. ápr. 30. 15:25
2/8 anonim válasza:
A kettő közül nekem a teflon jött be, illetve maradok annál.Én is kaptam két kerámiát, az egyiket már tovább is ajándékoztam, de a másikat sem tudom megszeretni.Még amit szeretek az az inox rozsdamentes, de az sem jó mindenre.
2014. ápr. 30. 17:49
3/8 anonim válasza:
Amióta megvettük az első kerámiásat,azóta a kutyáé lettek a teflonosak.Próbálj meg palacsintát sütni egyszerre a két edénnyel,és nem lesz kérdésed.
2014. máj. 2. 13:21
4/8 anonim válasza:
A teflonos egy idő (sok év) után akkor is felhólyagosodott, ha megkímélve használtuk. Amióta kerámiabevonatos van, azóta az a menő. Pedig párom nem mindig óvatos...
2014. máj. 2. 14:54
5/8 anonim válasza:
A kerámia bevonat szerintem erősebb, nem annyira könnyen sérül meg mint a teflon. Ki kell próbálni... Nekem tetszik mind2, de talán a kerámia időtállóbb.
2014. máj. 2. 19:38
6/8 anonim válasza:
A teflon bevonat rákkeltő, miután megsérül. Ez nem kell, hogy látványos sérülés legyen, mikrosérülés is elég hozzá, amit talán észre sem lehet venni. A kerámia bevonat viszont nem káros...
2014. máj. 4. 21:07
7/8 MCsperX válasza:
Én a kerámiára szavazok, jobban bejön, hogy nagyon könnyű a ráégett dolgokat letakarítani róla. A teflon meg egy idő után elkezdi eregetni a káros anyagokat állítólag. Bár a tisztesség kedvéért hozzátenném, hogy a Tefal edényekkel ezt nem tapasztaltam.
2014. máj. 5. 18:41
8/8 Krill válasza:
Csak megjegyezném a teflon önmagában nem káros, nem ereget anyagokat. Nyugodtan lenyelheted, változatlan formában távozik belőled.
A gond inkább az vele, ha 250fok fölé emelkedik akkor kezd el égni, bomlani, és az már valóban káros, de nem a sérülések miatt, hanem ha túl magas hőfoknak teszik ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!