A medvehagymának csak a levelét lehet felhasználni, vagy a szárát is?
A megvásárolt medvehagymát vízbe kell tenni ,cserélni minden nap rajta a vízet így 4-5 napig friss marad.
A levelét szoktam csak felhasználni: le lehet fagyasztani ,de akkor kicsit veszit az élvezeti értékéböl. Én mindig fagyasztok le : Télen pogácsát ,nokedlibe keverve ,krémlevest,palcsintába,krokettbe, keverem készítek vele.
Ha le fagyasztod arra figyelj amikor kienged akkor jól nyomkod ki mert sok leve lesz. [link]
sok pogácsát kipróbáltam de ez alegfinomabb:
Köszi a választ. Még annyi kérdésem lenne, hogy le kell húzni a gerincéről a levelet, mint pl. a sóskánál, vagy csak törjem le a szárát?
Úgy döntöttem ma túrókrémet csinálok belőle, a maradékot lefagyasztom.
A medvehagymának mindenét meg lehet enni, fel lehet használni!
Vannak krémek, pestok, amibe bele lehet darálni, pürésíteni a szárát is.
De magában is meg lehet enni a szárát mint az újhagymát. Egy jó kis vajas kenyér mellé harapni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!