Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szalakáli helyett használhatok...

Szalakáli helyett használhatok sütőport a sajtos pogiba? Ha igen, milyen arányban?

Figyelt kérdés
2009. dec. 21. 20:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szió!

Letudnád írni ezt a receptet?

Bevallom, én még soha sem hallottam olyan pogácsa receptről amibe szalakáli kellett volna, esetleg élesztő.

2009. dec. 21. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha a recept szalakálit ír, akkor a sütemény nem lesz olyan. Én nem kísérleteznék.
2009. dec. 21. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

50 dkg liszt

2 dkg szalakáli

25 dkg Rama

15 dkg reszelt sajt

1 tojássárgája

2 dl tejföl

a sajt csak a tetejére kell

2009. dec. 21. 20:18
 4/11 anonim ***** válasza:
42%

A szalakálit nem lehet helyettesíteni sem szódabikarbónával,sem sütőporral! Szerintem vegyél inkább holnap.:) De készülj fel,hogy iszonyat macerás a tészta,mert ragad és nagyon nehéz nyújtani! Sok sikert!:)


15/l

2009. dec. 21. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

második vagyok

azt akartam írni, ha a recept szalakálit ír, akkor azt használj, mert ha helyettesítesz mással,akkor nem lesz olyan:-))

Most már jó lett.-)

2009. dec. 21. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi, de akkor keresek olyan eceptet, amibe sütőpor kell, a szalakálinak a szagát sem bírom :(
2009. dec. 21. 20:21
 7/11 A kérdező kommentje:
RECEPTET, bocsi :)
2009. dec. 21. 20:22
 8/11 anonim ***** válasza:

Hoztam neked egy hajtogatott sajtos pogi receptet,hogy ne kelljen keresgélned:)


Hajtogatott sajtos pogácsa


Hozzávalók:


* 3 dl tej

* 10 dkg vaj

* 50 dkg liszt

* 3 dkg élesztő

* 1 mk. cukor

* 2 mk. só


Ezen kívül:

* 10 dkg vaj

* 20 dkg reszelt sajt

* 1 tojás

* a tetejére még: reszelt sajt/szezámmag, mák, kömény, tökmag, stb.


A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjébe sorakoztatjuk, rugalmas tésztává gyúrjuk - illetőleg hagyományos kelt tésztát készítünk: tejben felfuttat az élesztő...


Fél óráig langyos helyen pihentetjük.


Pihenő után a tésztát lisztezett munkalapon fél cm vastag téglalappá nyújtuk. Megkenjük a 10 dkg puha vaj 1/3 részével, megszórjuk a 20 dkg reszelt sajt 1/3 részével, és hajtogatjuk. Felülről lefele, lentről felfele. Majd balról jobbra, és jobbról balra. Kapunk egy duci tésztakupacot.


Pihentetjük 15 percig, majd újra téglalappá nyújtuk, és a vajas kenést, a sajtszórást, s az újbóli hajtogatást még kétszer megismételjük, 15-15 perces pihenőkkel.


Az utolsó pihentetés után a tésztát kb. 2 cm vastagságúra nyújtuk. Tetejét lekenjük felvert tojással, meghintjük sajttal vagy tetszőleges magvakkal, és éles késsel felkockázzuk. Így nincs hulladék, ráadásul hajtogatott tészta maradékát újra összegyúrni és szaggatni hülyeség :-)


Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, 15 percig kelni hagyjuk, aztán előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

2009. dec. 21. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a receptet, kipróbálom!!
2009. dec. 21. 20:28
 10/11 anonim ***** válasza:
42%

Oké! Majd írd meg,hogy-hogy sikerült! Lehet kipróbálom én is! :) Szép estét!


15/l

2009. dec. 21. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!