Szalakáli helyett használhatok sütőport a sajtos pogiba? Ha igen, milyen arányban?
Szió!
Letudnád írni ezt a receptet?
Bevallom, én még soha sem hallottam olyan pogácsa receptről amibe szalakáli kellett volna, esetleg élesztő.
50 dkg liszt
2 dkg szalakáli
25 dkg Rama
15 dkg reszelt sajt
1 tojássárgája
2 dl tejföl
só
a sajt csak a tetejére kell
A szalakálit nem lehet helyettesíteni sem szódabikarbónával,sem sütőporral! Szerintem vegyél inkább holnap.:) De készülj fel,hogy iszonyat macerás a tészta,mert ragad és nagyon nehéz nyújtani! Sok sikert!:)
15/l
második vagyok
azt akartam írni, ha a recept szalakálit ír, akkor azt használj, mert ha helyettesítesz mással,akkor nem lesz olyan:-))
Most már jó lett.-)
Hoztam neked egy hajtogatott sajtos pogi receptet,hogy ne kelljen keresgélned:)
Hajtogatott sajtos pogácsa
Hozzávalók:
* 3 dl tej
* 10 dkg vaj
* 50 dkg liszt
* 3 dkg élesztő
* 1 mk. cukor
* 2 mk. só
Ezen kívül:
* 10 dkg vaj
* 20 dkg reszelt sajt
* 1 tojás
* a tetejére még: reszelt sajt/szezámmag, mák, kömény, tökmag, stb.
A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjébe sorakoztatjuk, rugalmas tésztává gyúrjuk - illetőleg hagyományos kelt tésztát készítünk: tejben felfuttat az élesztő...
Fél óráig langyos helyen pihentetjük.
Pihenő után a tésztát lisztezett munkalapon fél cm vastag téglalappá nyújtuk. Megkenjük a 10 dkg puha vaj 1/3 részével, megszórjuk a 20 dkg reszelt sajt 1/3 részével, és hajtogatjuk. Felülről lefele, lentről felfele. Majd balról jobbra, és jobbról balra. Kapunk egy duci tésztakupacot.
Pihentetjük 15 percig, majd újra téglalappá nyújtuk, és a vajas kenést, a sajtszórást, s az újbóli hajtogatást még kétszer megismételjük, 15-15 perces pihenőkkel.
Az utolsó pihentetés után a tésztát kb. 2 cm vastagságúra nyújtuk. Tetejét lekenjük felvert tojással, meghintjük sajttal vagy tetszőleges magvakkal, és éles késsel felkockázzuk. Így nincs hulladék, ráadásul hajtogatott tészta maradékát újra összegyúrni és szaggatni hülyeség :-)
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, 15 percig kelni hagyjuk, aztán előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Oké! Majd írd meg,hogy-hogy sikerült! Lehet kipróbálom én is! :) Szép estét!
15/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!