Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szójaszósz helyett mit használ...

Szójaszósz helyett mit használhatok?

Figyelt kérdés
Nagyon kezdő szakács vagyok és lett egy Stahl Juditos szakácskönyvem, amiben van egy ananászos pulykanyárs recept, amit mindenképpen szeretnék megcsinálni. Nem is lenne nehéz, de azt írja, hogy kell hozzá egy mázat csinálni, amivel sütés közben párszor be kell kenni. A következők a hozzávalók: 2 dl szójaszósz, 1 dl olívaolaj, 2 kávéskanál őrölt gyömbér, 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál őrölt bors, csípős paprika. Na ebből szeretném kihagyni a szójaszószt, de nem tudom mivel helyettesíthetném. Másrészt a csípős paprikát sem szívesen raknám bele, mert nem szeretjük a csípőset. Milyen más hétköznapi mázat készíthetek hozzá ehelyett?
2011. jún. 22. 21:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha a szójaszószt meg a csipös paprikát kihagyod, akkor még picit sem fog hasonlitani az eredetire, és valószinüleg nem lesz jó.

A szóját nem lehet helyettesiteni - mert nemcsak izt ad, hanem az állaga is belejátszik. De ha ételizesitöt (vegeta) összekeversz kevés piritott cukorral (karamell) és vizzel, akkor valami hasonlót kapsz. DE nem javaslom.

2011. jún. 22. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem szeretitek a csípőset,akkor ezt a szószt ne csináld meg. A bors is és a gyömbér is erős és sok is.

Szerintem a méz-olaj-só-kevés bors elég hozzá.

2011. jún. 22. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2011. jún. 23. 08:05

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!