Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen kisegítőeszköz a -...

Milyen kisegítőeszköz a - mostanában agyonhirdetett - héj nélküli, műanyag, tojásfőző? Hát én megmondom!

Figyelt kérdés

73 éves tapasztalatom nem volt elég arra, hogy erre a blődségre "ne harapjak rá" .

Válaszolok a magamnak feltett kérdésre:

SEMMIRE NEM HASZNÁLHATÓ. Csak annak volt jó aki legyártotta és eladta.

Megvettem és kipróbáltam:

első meglepetésem, hogy a csavarmenet mentén (de miért NE) elkezdett kiszivárogni a fehérje, mint ha berepedt tojást tettem volna bele. Műanyag lévén nem is lehet annyira rászorítani, hogy nem szivárogjon.

második meglepetésem, hogy nem lehetett kivenni belőle a megfőtt - maradék - tojást. Késsel kellett körbevágnom és kiráznom. A körbevágás miatt egy része bennmaradt, amit meg kiráztam az szétesett.


2014. márc. 17. 14:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Jaaj nee! Én is vágytam egy ilyenre, nekem sose megy a tojáspucolás. Minden házipraktikát kipróbáltam már, de nekem 10ből egyszer sikerül kibontanom rendesen. Vígasztaljon, hogy fordított életkorommal (37) is bedőltem volna ennek ha látom. :)
2014. márc. 17. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

ne okold magad . bárkivel előfordulhat.

Én tojás pucolásra csak 1 megoldást találtam.

Csak így főzöm a tojást ,legyen az lágy vagy kemény.

posirozott tojás:

2014. márc. 17. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 A kérdező kommentje:
Kedves 12.-ik! Lemaradt a jó tanácsod. VÁROM én is és a többi hozzászóló.
2014. márc. 18. 07:33
 14/17 anonim ***** válasza:

Posirozott tojás: posírozáshoz a lehető legfrissebb tojást használjuk, mert így a fehérje vastagabb lesz, és kevésbé fog szétfolyni főzés közben.

Hogy a fehérje ne folyjon szét fonalszerűen, hanem egyben megalvadjon, adjunk kb. 1 tk ecetet 1 l vízhez.

Ne tegyünk a vízbe sót, mert ez akadályozza a fehérje megszilárdulását. Az ecet a megfött tojásában nem lehet érezni.Ha szeretnéd az ecetet ,érezni a tojásban akkor 3evő kanál kell.Épphogy forraljunk fel egy fazék vizet, és adjunk hozzá egy kevés ecetet.

Egyesével törjük föl a tojásokat, vigyázva, hogy a sárgája ne sérüljön meg, és óvatosan csúsztassuk az ecetes vizes fazékba.Óvatos mozdulatokkal alakítsuk a fehérjét megfelelő formára 20 másodperc alatt, amíg szilárdulni nem kezd. Tegyük ugyanezt a többi tojással is. Állítsuk be úgy a hőmérsékletet, hogy a víz gyöngyözve forrjon. 3-5 percig posírozzuk a tojásokat, amíg a fehérje megszilárdul.Ha kemény toját szeretnénk akkor 8-10perc kell.

egyszere ne túl sok tojást tegyünk a főző vízbe . 1,5 liter vízhez kb 4db tojás.Előre posírozás:

Ha a tojásokat előre el szeretnénk készíteni, főzés után tegyük őket egy tál hideg vízbe, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. Rakjuk a tálat a hűtőszekrénybe. Ha tálalni szeretnénk a tojásokat, tegyük őket egy lábas sós, gyengén forrásban lévő vízbe, és melegítsük 1 percig. Ne főzzük tovább!

2014. márc. 18. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
Mi ezt csak buggyantott tojásnak hívjuk és anya általában a krumplifőzelékbe szokott pár tojást így belefőzni és tényleg egészbe marad. Ok, nem lesz olyan szép tojás formája de kit érdekel, nem is folyik szét és a közepébe a sárgáját olyan keményre főzöd amennyire akarod (én nem szeretem ha folyik). Kérdező ezt szerintem te is kipróbálhatod, van video is róla http://www.youtube.com/watch?v=TVLti6-5G9s
2014. márc. 18. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim válasza:
Én is vettem egyet, és én nem csalódtam benne akkorát. Valóban nem olyan kiváló mint a hirdetésben de lehet használni. Először is mindegyik tojásfőző belsejét főzés előtt be kell kenni olajjal, másodszor pedig forrásban lévő vízben kell feltenni és akkor nem folyik ki és habosodik fel a fehérje. Nekem bevált így használva. Nem olyan gusztusos mint a reklámban, mert nincs olyan egyenletes de működik. Nem ragad bele, megfő és könnyen tisztítható. Tessék kipróbálni beolajozva és forrásban lévő vízben. Szerintem kellemesen fog csalódni benne :)
2014. ápr. 1. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

Tegyük fel szépen és simán működik minden.

Egy átlag embernek legnagyobb kínja amit nem szeret az a főzés utáni MOSOGATÁS!

Tehát számomra hiába a praktika, ha a mosogatással több időt eltöltök, mint a pucolással.

Egy újságpapirra rápucolom aztán kuka. Ennyi. :-)

És, hogy egyben maradjon és szép legyen: kis olaj meg kis só a vízbe és kész.

Nálam 10-ből 9 tökéletes lesz.

Pedig 39F vagyok.

- s nem is egy konyhatündér. :-D

2014. ápr. 19. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!