Hogyan lehet elkészíteni a szelíd gesztenyét?
Figyelt kérdés
2006. nov. 16. 17:39
1/4 anonim válasza:
Lehet fazékban főzve, de legfinomabb sütve. Ha sütőben sütöd, előtte minden egyes darabot be kell vagdosni, nem mélyen, csak a héját. Ha nem teszed, "felrobban" a benne keletkezett gőztől! Érdemes a sütő aljára egy edényben vizet elhelyezni, hogy a gőzben könnyebben puhuljon. Nem kell neki sok idő.
2/4 anonim válasza:
Nálunk a technika a következő:
A gesztenyét bevagdaljuk X alakban, vízbe áztatjuk egy rövid időre, leöntjük a vizet és a nagyon forró kazáncsőre helyezve időnként rázogatva (vaslappal leborított vasfazékban) megsütjük. Mikor szép piros, akkor lehet pucolni és enni. ISTENI FINOM!
3/4 anonim válasza:
Ha főzni akarod, a következőt csináld:
Megtísztítod a vastag hajától, majd vaniliás, kicsit cukros vízben puhára főzöd, ne főzd szét! Még forrón megtisztítod a rajta maradt vékony belső hártyaszerűségtől. Fogyaszthatod így melegen, vagy készíthetsz belőle pürét, reszeléket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!