Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha beáztatom a vörösbabot...

Ha beáztatom a vörösbabot miért fakul ki?

Figyelt kérdés
Azt írják a receptek, hogy áztassam elő a vörösbabot (is), de amikor leöntöm róla a vizet, mindig "fehér" lesz a bab, és vörös a lé, amit leöntök alóla. Így nem olyan szép az ételben. Kezdő háziasszony vagyok, mit lehet ezzel csinálni? Valamit biztos, mert az összes ételfotón vörös az ételben a bab a többieknek. :S

2014. jan. 20. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Hamisított babot vettél.
2014. jan. 20. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

génkezelt nem jó minőségű bab.

De ez akkor is előfordulhat ha öreg a bab..

2014. jan. 20. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Próbáld meg egy késhegynyi szódabikarbónával beáztatni. Más zöldségeknél működik, minden az eredeti színű marad főzéskor is. pl spenót, brokkoli, zöldbab, borsó , sárgarépa. Lehet, hogy a vörösbabnál is bejön.

Vörösbabból én konzervet használok, azzal nincs semmi gond.

2014. jan. 20. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Szárított saját márkás vörösbabot vettem. Lehet, hogy ez a gond. A szódabikarbónás trükköt köszönöm, majd kipróbálom.
2014. jan. 20. 17:17

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!