Hogyan lesz a házilag készített zsemlém laza szerkezetű, könnyű tésztájú?
Nekem akkor lesz laza és jó szerkezetű az összes kelt tésztám ,ha csak a tojás sárgáját teszem bele. A tojás fehérje lehúza a tésztát,és így tömör lesz.
Illetve még egy dolog nem csak a bő forró oljban sült kelt tésztákra igaz . bármilyen kelt tésztát készítek teszek bele fél deci rumot.
"levegősen" készítsd...!
ha a lisztet langyosan és ÁTSZITÁLVA használod fel, már előrébb vagy.
a fehérje elhagyás is jó, ahogy előttem írták, bár nem ezen múlik.
legyen elég nedves a tészta és ne túl kemény...
leglényegesebb: alaposan gyúrd meg, és úgy, hogy sok levegő kerüljön bele... akár fakanállal is csinálhatod, ha kézzel nem megy.
kétszeresére keleszted legalább...
lassan sütöd...
(Igen, számít az idő és a hőfok is, de hogy villanysütőben mi az optimális, azt nem tudom. Ráadásul maga a sütő is számít...
Nekünk van villanysütő is és egy régi gázsütő. Többször siettség miatt, ha több tepsi sütnivaló volt, akkor mindkettőben sütöttem. És a villanysütőben sosem lett olyan jó semmi, mint a régi gázsütőben. Kisebb maradt, tömörebb, sokszor a közepe sem sült át, de már kívül kezdett agyonsülni. Ilyen a gázsütőben sosem volt.
De a villany se lehet rossz, csak ki kell tapasztalni a beállításokat. Először is nézd meg a leírásában, hogy milyen tésztához milyen sütést ajánlanak! Ezekhez a modern sütőkhöz szoktak ilyen leírásokat adni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!