Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lesz a házilag készítet...

Hogyan lesz a házilag készített zsemlém laza szerkezetű, könnyű tésztájú?

Figyelt kérdés
Bármilyen recept alapján készítem, ízük finom, de jobban esne, ha valamivel könnyebb lenne.

2014. jan. 2. 13:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem akkor lesz laza és jó szerkezetű az összes kelt tésztám ,ha csak a tojás sárgáját teszem bele. A tojás fehérje lehúza a tésztát,és így tömör lesz.

Illetve még egy dolog nem csak a bő forró oljban sült kelt tésztákra igaz . bármilyen kelt tésztát készítek teszek bele fél deci rumot.

2014. jan. 2. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem kovászt kéne beletenni az élesztő mellé még. És figyelni kell a kelesztési/pihentetési időre.
2014. jan. 2. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

"levegősen" készítsd...!


ha a lisztet langyosan és ÁTSZITÁLVA használod fel, már előrébb vagy.

a fehérje elhagyás is jó, ahogy előttem írták, bár nem ezen múlik.

legyen elég nedves a tészta és ne túl kemény...

leglényegesebb: alaposan gyúrd meg, és úgy, hogy sok levegő kerüljön bele... akár fakanállal is csinálhatod, ha kézzel nem megy.

kétszeresére keleszted legalább...

lassan sütöd...

2014. jan. 2. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Tojást nem is teszek bele. Amikor gyúrom a tésztáját, nagyon könnyű, csak készen lenne jobb még lazítani. Az számít esetleg, hogy hány fokon hány percig sütöm? Villanysütőm van, légkeverés is.
2014. jan. 2. 16:14
 5/5 anonim ***** válasza:

(Igen, számít az idő és a hőfok is, de hogy villanysütőben mi az optimális, azt nem tudom. Ráadásul maga a sütő is számít...

Nekünk van villanysütő is és egy régi gázsütő. Többször siettség miatt, ha több tepsi sütnivaló volt, akkor mindkettőben sütöttem. És a villanysütőben sosem lett olyan jó semmi, mint a régi gázsütőben. Kisebb maradt, tömörebb, sokszor a közepe sem sült át, de már kívül kezdett agyonsülni. Ilyen a gázsütőben sosem volt.

De a villany se lehet rossz, csak ki kell tapasztalni a beállításokat. Először is nézd meg a leírásában, hogy milyen tésztához milyen sütést ajánlanak! Ezekhez a modern sütőkhöz szoktak ilyen leírásokat adni!

2014. jan. 2. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!