Valaki tud pulykatallér receptet?
Pulykatellér:2 vékony szelet pulykahús között sajt és ez bepanírozva .
Piacon szoktuk venni , de biztos van boltba is .
Akármilyen husiból is megcsinálhatod. Csirke-mellehúsából is, nem feltétlenül kell kis kerek formákra szabni, lehet azt kb. tenyérnyi nagyságúra is, és egyben sütve tálalni.
Egyébként üzletekben hűtőpultokban találsz különböző gyártók által készített mélyhűtött sajttal töltött pulyka, vagy baromfi-tallérokat.
Minden multi hűtőpultjában lehet kapni.ha otthon készíted, akkor kis tenyérnyi kiklopfolt pulymell/combfilé közé tegyél két kisszelet füstölt tarja, vagy más sonka közé egy darabka sajtot.
a tenyeredre teszed a húst, rá a két kisdarab sonka (a felezési pontoknál ) egyikre a darabka sajt, majd összehajtod. már így nyersen is lehet összenyomni, de a lisztezésnél már okvetlenül. a két kezed között egy labdaszerű húscsomag lesz, amit aztán tojásba, prézlibe forgatsz. a prézlizéskor megint a tenyered közé fogod, és szépen kerekre nyomkodod, formázod.
Irány a forró zsiradékba egy mély serpenyőbe.
két villával ügyesen forgatod, amíg át nem sül ( megszúrkálva lé nem jön a panír alól ), majd papírtörlőre szeded.
Megjegyzem ég és föld, a készen vett fagyasztott és az általad friss húsból sütött között.
LOL:
"megszúrkálva lé nem jön a panír alól"
pár nappal ezelőtt valami hasonlót írtam a hurka-kolbász sütés kérdésre, hogy amíg megszúrkálva már nem jön ki belőle a lé...
hogy én mit kaptam ezért Doboszolitól, hogy tessék tisztességes hentestől vásárolni, stb. stb.
pedig ez az igazság, csak jön abból valamennyi lé, akár hurka-kolbász, akár sajtos tallér! :))))
Félreértés ne essék! a hurkát, kolbászt és sem böködöm,csak óvatosan forgatom.
De egy ilyen vastagon betöltött húszeletet muszáj egyszer legalább ellenőrizni, hiszen a panír teljesen bezárja.Jobb a békesség, így biztosan nem tálalunk véres húst a híveink elé.
A sima egyszerű rántotthúsnál én sem szúrok bele, már a színén látom, hogy készre sült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!