Hogyan kell mikróban megsütni a halrudacskákat?





Mikróban tudtommal semmit nem lehet sütni. Én legalábbis még nem próbáltam. Max. ha grilles a készülék. De halrudakat ott sem lehet. Azokat forró zsíradékban kell elkészíteni. Az a lényege, hogy van egy anyag, ami marha forróra felmelegszik, és ettől süti meg a halat. Ha csak simán üres serpenyőbe vagy a sütőbe rakod, nem elég a meleg. A mikró pedig egyáltalán nem meleg. Ott az történik, hogy a mikrohullám az anyagban lévő vizet "izgatja fel", amiből hő lesz. Tehát a mikró inkább csak melegítésre való. Főzni sem annyira egyszerű, mintha felraknád a lábost a tűzhelyre.
Persze lehet kapni elősütött, panírozott húsféléket, meg egyebeket, de halat még nem láttam. De ezek az elősütöttek is sokkal jobbak zsíradékban kisütve. Mikrózva elég fűrészporos hatásúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!