Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Házilag készített fűszerolajat...

Igabcsy kérdése:

Házilag készített fűszerolajat hogyan és milyen ételekbe lehet használni?

Figyelt kérdés

Karácsonyi ajándék ötletként olvastam a házi készítésű fűszerolajról. De nincs tapasztalatom sem a készítés sem a felhasználás területén.

Találtam olyant ami az üvegben gyönyörűen néz ki, de gondolom ha használjuk, akkor felkeveredik benne az összes fűszer - ami gondolom idővel újra leüllepedik.

Az asztalon ez nem zavaró, hogy az üvegben összevissza úszkál valami zavaros lötty?

Még arra is kíváncsi lennék, hogy hogyan kell használni? Jellemzően mennyi kell belőle? Mennyire intenzív az íze?

Esetleg létezik valami praktikus kiöntő az üvegekre? (pl. csepegtető - mondjuk a salátához vagy pizzához) Vagy csak úgy zutty önteni kell belőle?

Pizzériában találkoztam már egyszer fűszerolajjal, erre nem emlékszem, csak arra, hogy valami szűrt változat lehetett, mert csak a zamata volt istenien finom, de nem volt benne látható fűszer.

Tudtok nekem segíteni?


2009. nov. 14. 17:05
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Van kiöntő az üvegre, de arra semmi szükség. Nem értem pontosan, hogy te szeretnél -e késziteni karácsonyi ajándéknak, vagy venni, és a használatát illetően vannak kétségeid?

Ha magad akarsz késziteni, akkor vegyél szép üvegeket, hogy dekorativ is legyen, gyönyörűeket tudsz találni szép üveg zárókupakkal, kisebbeket is, nem kell literesnek lennie.

Vegyél oliva olajat, mert annak az ize nem befoljásolja a fűszert, és már készitheted is a csodás kis ajándékokat.

Foghagymából, rozmaringból, szines feferóniból. A rozmaringnál egész, szép rozmaring ágat tegyél az üvegbe, és arra öntsd az olajat. Ezek egyike sem fog zavaros lötyi lenni, és mindegyik használható is.

Remélem segitettem!

2009. nov. 14. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Keresd meg a Fűszerolajak linket a Google-ban.Ott hasznos tanácsokat találhatsz az elkészítéshez,és használatukhoz is.A receptekben általában félliter olajat írnak,de ennyit csak akkor érdemes készíteni,ha több személynek akarod,mert nagyon sokáig elég.Tárolni pedig hűvös helyiségben kell,mert melegben megavasodhat.

Én vagy olyan üvegben tárolom,amilyenek az üvegtetős gyógyszertári üvegek,vagy ha az asztalra is akarom tenni ( vagy ajándékba) akkor veszek üvegből készült cukortartót,amelyiknek csőrős kiöntője van.

Ne felejtsd el az üvegekre ráírni,hogy milyen fűszer van benne.

2009. nov. 14. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!