Tényleg lehet ibolyát kandírozni? És mire lehet használni?
Még nem csináltam, de kaptam már ilyen ínyencséget és nagyon kellemes íze van. Meg szép is.
Tudtad, hogy az ibolya ízű fagyi volt Erzsébet királyné (Sisi) kedvence is?
Az igazi haszna nem az íze, hanem a díszítő értéke.
Ha csak magában megeszel egy friss ibolyavirágot, annak az íze nem mondható finomnak, inkább érdekesnek. (Vigyázat, sokaknál hányingert is okozhat!)
Viszont cukorral, vagy kandírozva nem rossz. De így sem mondható egy finom nasinak, továbbra is csak érdekesség.
Azonban sütik és torták díszítésére tökéletes! Ha szépen van kandírzva, akkor nagyon aranyos lesz tőle a süti kinézete! Ez azonban nagyon pepecselős munka!
Egy marék ibolya (kb 30 szál) kandírozása eltarthat 1-2 óráig is, ha szép eredményt akarsz. Ha sietsz és összecsapod, akkor csúnya lesz, csak egy porcukorcsómó, az nem valami nagy sikerélmény....
Szóval csak díszítésre csinálj néhányat!
Annál is inkább, mert minden egyes virág leszakításával csökkented a következő évek virág szaporulatát. Ugyanis a virágból fejlődik ki az a toktermés, amiben a magok vannak. Egy tokban pedig nagyon sok mag van...
Ezért feleslegesen ne tépkedjünk ibolyát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!