Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csináltam gujáslevest de...

Csináltam gujáslevest de nagyon pocsék lett hogy lehetne "helyrehozni" hogy normális ize legyen?

Figyelt kérdés
2013. okt. 21. 15:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Vágj össze egy hagymát és kis paprikát apróra, dinszteld meg kis olajon és ad a leveshez. Ha van paradicsom, azt is dobj hozzá apróra vágva és köménymagot, babérlevelet. Ha tudsz még szerezni gulyáskrémet, gulyáskockát, akkor azokkal is könnyen feljavíthatod.
2013. okt. 21. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
47%

Gulyáslevesbe sem pörköltalap, sem Delikát és hasonló nem kell.

A pörköltalap hozzá: zsíron hagymát pirítani és rá a pirospaprika. Erre kell a gulyásnak való hűst tenni (marhalábszár, sertés lapocka), majd a zöldségeket főzni bele. A végén csipetkét tenni bele.

Akkor vízízű, ha nem megfelelő a hús, sok a lé a húson, nincs elég zöldség benne stb.

2013. okt. 21. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát a gulyás nem sóba vízbe leves .

A gulyáshoz a húst pörköltként főzzük meg ez adja az alapot . Aztán teszük hozzá a zöldségeket ,és füszerezni is kell :

2013. okt. 21. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Na vagy olvas recptet mielött neki állsz vagy menj el főző tanfolyamra vagy ne főz . remélem vedégeket is vársz..
2013. okt. 21. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
Vágj össze hagymát, dinszteld meg olajon. Sózd. pici pirospaprikát rgyél még bele. Zöldségeket: sárga és fehérrépa, zeller, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika vágd fel és tedd bele. A már kész levesedből lévő lével öntsd fel, de ne túl sokkal. Tegéyl bele babérlevelet és köménymagot. Ha előző levesedből a súrújét zöldségek, husi, akkor szedd át, amikor nagyjából ugynaolyan puha mint amit az újba teszel. Nem elsz az igazi, de remélhetőleg egy finom ehető leevsetek lesz.
2013. okt. 21. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ly-nal kellett volna főzni, nem j-vel, és akkor jó lenne.. !
2013. okt. 21. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:

Nem értem én sem, hogy gondoltad a gulyást pörköltalap főzése nélkül. azzal kezdjük, és szakaszosan tesszük bele a többi hozzávalót, fővési idő sorrendben.

Tegyél bele egy leszűrt konzervbabot és rántsd be fokhagymás rántással, akkor ugyan nem gulyásod lesz, de egy bablevesnek el fog menni.

2013. okt. 21. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 A kérdező kommentje:
én mindent egybeöntöttem és ugy főztem meg
2013. okt. 21. 18:00
 19/20 anonim ***** válasza:

Agyalok, de ebből igazi gulyásleves már nem igazán lesz. :(


Amit esetleg én megpróbálnék a helyedben (sose csináltam, rögtönzött ötlet...).


Vegyél valamilyen jófajta húsos füstölt szalonnát, de nyerset! Tehát nem főtt, nem párolt...


Olvaszd ki a zsírját, amíg szalonna része üveges nem lesz, párolj rajta üvegesre sok hagymát. Nem tudom, mennyi levest főztél, mennyi lével, mennyi hússal és zöldséggel, illetve van-e benne galuska?


Tehát hagyma bőven, literenként egy közepes fej lazán mehet bele. Kis tört fokhagyma, őrölt kömény, és zutty bele a levesed. Tegyél bele vörösbabkonzervet (bár krumplival fogalmam sincs milyen lehet), minden 1-1,5 liter leveshez mehet egy konzerv), kóstold meg, ha nincs benne elég zöldség (de csak akkor!), akkor egy kevés ételízesítő mehet bele. Forrald össze! Ha főztél bele galuskát, akkor amint felforr, vedd is le...


Ha nem főztél bele, akkor főzz bele egy keveset...



Kb ez az, ami hirtelen eszembe jutott...

2013. okt. 21. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

" én mindent egybeöntöttem és ugy főztem meg"

Akkor mi a szart csodálkozol?

2013. okt. 22. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!