Melegszendvics tippek?
Az én kedvencem a bruschetta:
gombás
hawai
darált húsos
chillis babos
velös
babkrémes
bolognai
májas
hurkás
Egy régi bevált melegszendvics krém recept.
20 deka Zalai felvágott és 2 keménytojás ledarálva
1 kispohár tejföl
1 kisebb vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma reszelve
5 deka vaj/margarin
5 deka reszeltsajt be le a krémbe, és majd ízlés szerint bővebben a tetejére.
Só, bors, egy csipet majoranna,egy ek. mustár a fűszere.
mindezeket jól kikverjük, vékony szelet kenyerekre kenjük, megszórjuk reszeltsajttal, és forró sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Anno nem volt toast kenyér, sem szendvicssütő, de nagyon jókat ettünk belőle. egy gáztepsire tettem, percek alatt megsült,(mehetett utána a következő adag, többen voltunk ) baráti körben is megállta a helyét, a gyerekek is imádták.
Nyilván a mennyiség növelhető igény szerint.
Szerencsére Zalait most is lehet kapni, bár nem a "békebeli" :D
En ezeket szeretem,melegszendvicssutoben:
Toast,vaj,sonka,ananasz,sajt
Toast,pizzakrem,sonka,konzerv gomba,sajt
Toast, sajtkrem,trappista,fustoltsajt
Toast,pizzakrem,sonka,kukorica,paradicsom,sajt
Toast,majkrem,uborka,sajt.
Tipikus kollégiumi kaja, kvázi a hétvégére adott,(és felhalmozódott) egyébként ehetetlen kategóriás májkrémek javított változata:
A szobatársak, csoporttársak, sorstársak egy nagyobb közös edénybe borogatják a májkrémeket. Anyagi lehetőségtől függő(általában szűkös..) számú keményre főtt tojást, némi vajat, jobb esetben zöldhagymát,(rosszabb esetben a konyhás nénitől kunyerált vöröshagymát) aprítanak bele, a fellelhető fűszerekkel (mint só, bors, ketchup, ami a gazdagabb idők pizzájából maradt a szekrényen néhány hete, mustár, stb) megspékelve pirítósra kenik. Miután az alapanyagok, és a fellelhető fűszerek változnak, nincs két egyforma ízű, ezáltal "változatos". Szintén egy másik változat, ha némi kiváló flakonos bortól befolyásoltan, alaposan elsózzák..))
Hej, azok a szép diákévek.....
összenyomósban: lapka sajt és aszalt szilva toast kenyérben
nagyon furcsán hangzik, de egyszer egy teázóban ettem ilyet és nagyon bejött!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!