Mi az a spékelés?
Spékelő tűvel A húson át húznak szallonát , szárazabb húsoknál alkalmazák :
A linkben látható "csodaszerszám" nélkül is tudsz spékelni:
Hegyes kiskéssel beleszúrsz a sertés-combba, majd a penge mellett szépen becsúsztatod az elszelt fokhagymát, vagy a füstölt szalonnát, vagy az egyik lyukba az egyiket, a másikba a másikat = gyönyörűen megspékelted a combot, lehet sütni!!!!
Der Speck = szalonna, spékelés = szalonnával tűzdelés
Ahogy már feljebb megírták a módját.
Lehet, hogy nem "egymalomban őrlünk"?
Én úgy értelmeztem a kérdést, hogy a kérdező arra kíváncsi, milyen tevékenységet takar, ha valaki valamit spékel
Te ahogy elnézem úgy értelmezted, hogy az idegen szó = spékel, magyarra fordítva mit jelent.
A kettőnk válasza még nem zárja ki egymást, szerintem mindkettőnknek igaza van, és kár ez miatt aggatni akármelyikőnknek is körmét.
Válaszolj a feltett kérdésre legjobb tudásod vagy szándékod szerint, majd a kérdező eldönti, melyik választ fogadja el saját részről igaznak, vagy követendőnek!
Előző vagyok!
Én a válaszomban eredetileg azt szerettem volna jelezni, hogy nem kell ahhoz csodatű, meg lehet oldani egyszerű konyhai kiskéssel is.
Hogy ki mit rak bele (szalonna, fokhagyma, sajt, vagy bármi más) az ízlés, szándék, akármi kérdése.
A mozdulat, a tevékenység ugyanaz!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!