Most komolyan, hogy kell úgy habarni hogy ne legyen CSOMÓÓÓÓS?
hőkiegynelítéssel.
Elkevered a lisztet és a tejfölt. ELőször hozzáteszel egy evőkanál levest vagy amit habarsz. Jól elkevered, utána hozzáteszel még egy kanállal Utána egy fél merőkanállal, amjd belekecered az ételbe folyamtaosan kevergetve azt.
Én egy tálkában h kis kézi habverővel keverem ki a habarást, lisztes/tejes, vagy lisztes/tejfölös, mindegy. lényeg itt is a liszthez apránként adagolni a folyóst,a habverővel folyamatosan simítani a nokedli állapottól a sűrű tejföl állagig.
ezután jöhet a hőkiegyenlítés, mert valóban nagyon hasznos.
Nem rotyogó, hanem csendesen fővő ételbe keverni.Ha még így sem vagy biztos magadban, egy szitaszűrőn (nem a kis teaszűrőn, hanem a nagyobbikon)átcsurgathatod, de alatta is folyamatosan keverni kell.
Pár perc csendes forralás szükséges.
Hidd el, hogy előbb utóbb menni fog, és megkönnyebbül
a puttonyod:D
Ahogy a 2. hozzászóló írta, úgy csinálom, aztán mielőtt hozzákeverném az ételhez, még egy kevés hideg vizet teszek a habaráshoz, azzal is elkeverem.
Soha nem lesz csomós, vagy ahogy a gyerekeim az ilyen menzai ételeket nevezik, "hangyapetés" .
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!