Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Most komolyan, hogy kell úgy...

Most komolyan, hogy kell úgy habarni hogy ne legyen CSOMÓÓÓÓS?

Figyelt kérdés
Állandóan csomós marad, tele a tököm.
2013. szept. 25. 10:06
 1/5 anonim ***** válasza:
24%
A lét apránként kő a liszthez adni, és mindig simára kő keverni. Oszt ha mégis csomós, arrú má nem tehetünk!
2013. szept. 25. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

hőkiegynelítéssel.


Elkevered a lisztet és a tejfölt. ELőször hozzáteszel egy evőkanál levest vagy amit habarsz. Jól elkevered, utána hozzáteszel még egy kanállal Utána egy fél merőkanállal, amjd belekecered az ételbe folyamtaosan kevergetve azt.

2013. szept. 25. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindkettőTÖK-nek. :)
2013. szept. 25. 10:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Én egy tálkában h kis kézi habverővel keverem ki a habarást, lisztes/tejes, vagy lisztes/tejfölös, mindegy. lényeg itt is a liszthez apránként adagolni a folyóst,a habverővel folyamatosan simítani a nokedli állapottól a sűrű tejföl állagig.

ezután jöhet a hőkiegyenlítés, mert valóban nagyon hasznos.

Nem rotyogó, hanem csendesen fővő ételbe keverni.Ha még így sem vagy biztos magadban, egy szitaszűrőn (nem a kis teaszűrőn, hanem a nagyobbikon)átcsurgathatod, de alatta is folyamatosan keverni kell.

Pár perc csendes forralás szükséges.

Hidd el, hogy előbb utóbb menni fog, és megkönnyebbül

a puttonyod:D

2013. szept. 25. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:

Ahogy a 2. hozzászóló írta, úgy csinálom, aztán mielőtt hozzákeverném az ételhez, még egy kevés hideg vizet teszek a habaráshoz, azzal is elkeverem.

Soha nem lesz csomós, vagy ahogy a gyerekeim az ilyen menzai ételeket nevezik, "hangyapetés" .

Sok sikert!

2013. szept. 27. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!