Lehet bográcsozni ha fúj egy kicsit a szél? (fával tüzelnék)
Ha találsz valami viszonylag szélárnyékos helyet, és a tüzet legalább 3 oldalról körbeveszed hosszanti élélre állított téglával, ami még tovább óvja a lángot.
Máshol láttam már olyat is, hogy gödörbe-ásott tűztér volt, tehát a gödör oldala védte a tüzet a széltől.
A gödör biztos hogy jó? Mert azt tudni kell, hogy ne fogyjon el az oxigén és ne dögöljön be a tűz.
Erre találták ki a pásztorok a vasalót. Na nem a biglajzot (das Bügeleisen) amivel ruhát vasalsz, hanem a nádból készített szárnyékot vagyis szél árnyékot.
4-es, (off de talán nem baj) nemcsak sörrel, jó a pálinka is erre a célra ☺.
Egy orosz főzőműsorban tanította a népet egy kazah szakács "vengerszki guljas v kazanye"-t (magyar gulyás bográcsban) főzni. Azt mondta, hogy nagyon nehéz, kell hozzá 400gram (4 dcl) szlivovajavodka (azaz szilvapálinka) mert a gulyást magyar férfiak főzik a szabadban és alapszabály, hogy minden ingrediencia hozzáadásnál 20 gram pálinkát kel meginni, és a gulyás 20 hozzávalóból készül vagyis 20x20g. ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!