Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lehet bográcsozni ha fúj egy...

Lehet bográcsozni ha fúj egy kicsit a szél? (fával tüzelnék)

Figyelt kérdés
2013. szept. 21. 15:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyenkor egy rossz acélfelniben rakok tüzet és ráengedem a bográcsot.
2013. szept. 21. 15:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha találsz valami viszonylag szélárnyékos helyet, és a tüzet legalább 3 oldalról körbeveszed hosszanti élélre állított téglával, ami még tovább óvja a lángot.

Máshol láttam már olyat is, hogy gödörbe-ásott tűztér volt, tehát a gödör oldala védte a tüzet a széltől.

2013. szept. 21. 15:30
 3/7 A kérdező kommentje:
hú, lehet akkor ennek most inkább nem álloj neki.meglepetésnek akartam.de ehhez a pasik jobban értenek.megfözöm inkább gázon. :)
2013. szept. 21. 15:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez így van, valóban pasi munka, ráadásul kell hozzá néhány haver és pár üveg sör is, hogy jól sikerüljön :)
2013. szept. 21. 15:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Tudom, tudom :)))
2013. szept. 21. 15:59
 6/7 mustafa33 ***** válasza:

A gödör biztos hogy jó? Mert azt tudni kell, hogy ne fogyjon el az oxigén és ne dögöljön be a tűz.

Erre találták ki a pásztorok a vasalót. Na nem a biglajzot (das Bügeleisen) amivel ruhát vasalsz, hanem a nádból készített szárnyékot vagyis szél árnyékot.

2013. szept. 21. 20:37
 7/7 mustafa33 ***** válasza:

4-es, (off de talán nem baj) nemcsak sörrel, jó a pálinka is erre a célra ☺.

Egy orosz főzőműsorban tanította a népet egy kazah szakács "vengerszki guljas v kazanye"-t (magyar gulyás bográcsban) főzni. Azt mondta, hogy nagyon nehéz, kell hozzá 400gram (4 dcl) szlivovajavodka (azaz szilvapálinka) mert a gulyást magyar férfiak főzik a szabadban és alapszabály, hogy minden ingrediencia hozzáadásnál 20 gram pálinkát kel meginni, és a gulyás 20 hozzávalóból készül vagyis 20x20g. ☺

2013. szept. 21. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!