Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy főzzek olcsòn és...

Menszi kérdése:

Hogy főzzek olcsòn és kiadòsan?

Figyelt kérdés
Öten vagyunk a csalâdban a férjem én és hãrom gyermek 16,10,2 évesek.Szeretnèk a kajãn spòrolni mert mãshol nem igen tudok.Èrdekelne az is hogy ti mennyi pèzből jöttök ki egy hònapban rezsi nèlkül ,de takarítò szerekkel tisztãlkodâsi szerekkel együtt ? Vâlaszaitokat előre is köszönöm :)
2013. aug. 27. 11:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

5 embernek azért ez nem egyszerü. Nálam a heti menű terv vált be . megnézem mi van itthon és a fagyasztóba ez alapján csinálom . Semmit nem dobok ki ha valamiböl 1adag marad megy a fagyasztóba . és késöbb valamelyikünk megeszi : Ma pont ilyen nap van : A férjem töltött paprikát ,én pedig harcsa pörköltett eszek ma.

Káposztás ,babos ,krumplis ,ételek . ezeket is probáld meg 2 napra főzni ..

ami még aránylag az olcsóbb kategoria .

paprikás krumpli nokedlivel ,lekváros gombóc ,

tartalmas levesek . bab ,gulyás lencse , frankfurti , húsles .ezeket lehet enni akár 2napig is

tarhonyás -rízses húsok szárnyas aprólékokbol .

rakott zöldségek

lecsó

idény jellegű dolgokat veszek amikor olcsó és berakom a fagyasztóba ,vagy most lecsót tettem el télire . lekvárt is magam főzöm a gyümölcsöt pedig leszedem ismerősnél ,és cserébe kap érte pár üveg lekvárt .Díót is igy szedek évek óta 1bácsinál leszedem . megpucoljuk ,együtt elfelezük ,az én részemböl süti lesz ő pedig eladja az ő részét .

A férjem horgászik ,a szomszédunk pedig gombászik ,vadászik mi adunk neki halat ő pedig vagy gombát vagy vadat ad . Szóval mi így csereberélünk szerintem nem rossz dolog . Mi egyenlőre 2 vagyunk : kb 30000ft a kajánk havonta . A húst mindig megnézem hol olcsó mi akciós és abból veszek többet . megy a fagyasztóba és így mindig van mit enni ha pénzünk nincs is .A tisztitó szerekre tisztálkodásra nem tudom ,hogy ez sok e negyedévente 20000ft . de ebbe fogkrém ,wc -papir ,borotva ,tusfürdő ,szappan ,deok stb van ..

2013. aug. 27. 12:54
 2/12 anonim ***** válasza:
Fú,hát mi csak ketten vagyunk,plusz egy kiskutya . De nagyon sok pénz megy el a boltban mindennap . Bár párom eléggé válogatós,szóval kb mindennap csak húsos étel kerül az asztalra . Mondhatni mindennap megyünk a boltba,és 5000nél mindig többet fizetünk . Ha nem válogatósak a gyerekek,akkor könnyebb helyzetben vagy,mert vannak azért olcsó,kiadós ételek . Pl amiket én csinálnék : főzelékek, tócsni , lángos , tojásos leves,pörkölt ,gulyás,tarhonyás hús,rizses hús,tészták(pl krumplistészta,darás tészta ,mákos ) paprikás krumpli , tejberizs , fasírt , bableves pogácsával , stb....
2013. aug. 27. 14:13
 3/12 anonim ***** válasza:

31X 5000ft = 155000ft havi kajátok ?? Nekem ez 2 embere durva . mi ketten vagyunk sok húst eszünk kb 40000ft a kajánk . én főzök itthon .. ebböl a pénzböl amiből én gazdálkodok nem rossz minőségü kajákat eszünk.

nálatok akkor egyikötök teljes fizetése csak a kajára megy el.

2013. aug. 27. 14:20
 4/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm hogy vâlaszoltok mert ténylek szeretnék spòrolni .Az a baj hogy én is csak napi szinten szoktam vàsàrolni 2-3000 ft között de volt màr hogy belecsùsztam az 5000 be is.Mire ugy gondolom h minden megvan akkorra megint kifogy valami.Ma pl fagyasztott csirkemàjat vettem 540 Ft volt krumpli volt otthon meg hagyma is de vennem kellett wc papìrt papirtörlőt zsepit meg kettő gyerekem velem volt kaptak 1-1 pèksütemènyt zöldség répa levesnek ès mindjàrt fizettem 2000Ft ot :-(szoval amit egyik nap sporolok az mâsik nap kimegy.egyszerre mindent ho elejèn megenni nem tudok de ha van valami akcio azt igyekszem venni ès eltenni szűkebb napokra.Vãrom tovãbbra is a vãlaszokat mert mingegyikből csak tanulok :-)
2013. aug. 27. 16:04
 5/12 anonim ***** válasza:

Zöldségfélét mindig a piacon végy, és ne multiba vagy pavilonba.

Most még tudsz "előre spórolni", ha van fagyasztód, elég sok zöldségfélét be tudsz rakni télire kb. feleáron, mint majd akkor, amennyiért megvennéd.

Van még a piacon: karaláb (felszeled mint a szalmakrumplit levesnek, főzeléknek), karfiolt (rózsákra szeded megmosva rakod el) tökfélék reszelve főzeléknek (kaporral együtt!!), vagy kockára vágva panírozva lefagyasztani. Lecsó-paprikát karikára szelve bezacskózod, paradicsomot van aki egészben rakja a fagyóba, és fel szoktam kockázni, és persze a répa-gyökér karikára szelve, összekavarva és be a zacsiba. Ezzel együtt a petrezselymet is megmosva, csokorba szedve!

Gyakorlatilag a borsót és a zöldbabot késted el, azok már leértek. De ha most még tudsz a felsoroltakból elrakni valamit, télen, amikor egyébként a fűtés-számlát fogjuk fizetni, nagyon jó lesz a fagyóból kiszedni ezeket!

Oszd el a pénzteket heti keretre, próbáld meg azt tartani, ha túl is vásárolsz, akkor tudod, hogy a következő héten mennyivel kell rövidebbre fogni a kiadást. Ha minden hétre beiktatsz 1-1 vagy 1-2 szűkösebb, vékonyabb kaja-napot, akkor a hó végén is kb. ugyanazon a szinten tudtok étkezni, nem lesz annyira szoros, és nem fog annyira rosszul esni!

2013. aug. 27. 18:22
 6/12 anonim ***** válasza:
14:20 , jóó hát mi éppen nem spórolunk egyáltalán szinte. (bár sokszor veszünk apróságokat a hozzávalók mellé,pl chips,cola,ami szintén sok) Nagyon sok megy el igen,nem megy el egyikőnk fizetése csak a kajára,mert párom szerencsére jól keres . (Ausztriában dolgozik) És jelenleg csak az ő keresete van. De azért párszor hó végén nekünk is előjön ,hogy olcsóbb ebédet kell készíteni :D (ilyenkor jön az 1-2 húsnélküli,vagy darálthúsos olcsóbb ebéd ) :)
2013. aug. 27. 20:23
 7/12 anonim ***** válasza:
Amúgy igen,elég sok 2emberre . De sokat főzök . Kb mindennap 1 , másfél kiló hús . De amúgy nagyon drága az étel mellett akár a wc papír , tisztítószerek.... Ha nem akar az ember mindenből sz@rt venni :/
2013. aug. 27. 21:22
 8/12 A kérdező kommentje:
Hàt nälunk is az a baj ha hùsos kajãt főzök akkor mâsfèl kg pl. pörköltnek meg sem kottyan :-) ezèrt kèrdeztem olcsòbb kajâkat hogy ne kelljen mindig hust főzni .borsòm és fejtőbabom van mâr a fagyòban a nagyi jòvoltâbôl ès paprika is lesz majd őszön.szòval zöldárubòl nincs hiàny mert ők ezzel foglalkoznak :-) zőldség répa az még kell de dajna itt nincs piac :-( jò lenne ilyen cserèlős szomszéd nekem is :-D
2013. aug. 27. 21:38
 9/12 anonim ***** válasza:

Hát mi nagyon beosztjuk, mert muszáj.

Kertes házban lakunk, meggy, füge, szőlő, szeder, málna, eper gyümölcsök közül. Ezekből málna, füge, eper és meggy lekvárt tettem el télire, jó sokat.

Szőlőt, fügét megesszük+bor.

Zöldségből van paprika, paradicsom, patiszon, cukkini, spenót, sóska, hagyma, zeller, uborka, cékla.

Télire már tettem el lecsót és paradicsom levet is.

Levesből mindig 2 napra főzök és gazdagítom.

Pl zöldbab, zöldborsólevesbe főzök csirke csontokat, virslit, kolbászt stb. így laktatóbb, utána lekváros gombóc vagy vmilyen tészta féle, piskóta, mákosguba stb elég.

Nokedlit főzök lecsóba, paprikás krumpliba, így laktatóbb.

Mivel most sok a cukkini így főzeléknek, lecsóba és rántott cukkiniként sokat eszünk belőle. Mellé rizs, az olcsóbb, mint a krumpli.

Csirke aprólékból tarhonyás hús, rizses hús.

Ha marad sonka, párizsi, szalámi vég, abból lehet csinálni pizzát, melegszendvicset, húskrémet, húsos tésztát.

Maradékokat mindig használd fel.

Ha marad egy adag, de nem kéritek, tedd a fagyasztóba. Ha össze jött 5 adagra való, jelölj ki mindig egy ilyen napod, vedd ki, tedd ki az asztalra és mindenki válassza ki azt, amelyiket szeretné megenni.

Főzelékeket tudsz csinálni, feltétnek sült virsli vagy párizsi, tükörtojás.

Ha vminek közeledik a lejárássi ideje, használd fel.

Megszáradt kenyér, zsemle-piritós, bundás kenyér, melegszendvics, fasírt, zsemle gombóc, májgombóc, száradt kifli mákosguba, kalács.

Maradék főtt krumpli-krumplis lángos vagy pogácsa, nudli, derelye, tészta.

Csinál tojás vagy zöldség krémet sokkal olcsóbb és egészségesebb.

Gyerekeknek csinálj müzlit-zabpehely, 1 csomag mazsola és egy kis cukor.Ezt keverd össze egy tálba, és reggelinek tejjel finom.

Ha erdőbe, temetőbe kimentek, tudtok szedni diót, mogyorót, gesztenyét, csipkebogyót-teának, az olajos magvakat pedig sütibe krémnek, kenyérre mogyorókrémnek vagy átpirítva megenni nagyon finom.

Üdítőket, chipset, csokikat ne vegyetek, kekszeket sem.

Erdőbe, utak szélén almát és körtét is tudtok szedni.

Piacon olcsóbbak a zöldségek, gyümölcsök.

2013. aug. 27. 22:00
 10/12 A kérdező kommentje:
Szoval kettő kommentből összehoztam egyet :-) ha kigondolom a heti menüt és mepròbâlom hozzâ beosztani a heti pênzt az ùgy jò ?pl 15000 ft 1 hétre?mert ugye az is van h hiãba olcsòbb több kell belőle :-) de azért kaja ötletekből még szeretnèk szemezgetni.....mèg egy kérdés ..pròbâlta mâr valaki az Aldis mosòport valamelyiket?mert mâr heròtom van h nem tudom a fehèr ruhãkat tisztàra mosni és erről hallottam h jò és nem is dràga ami a lényeg :-)
2013. aug. 27. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!