Pektinnel lehet házilag főzött ketchupot is sűríteni? Mert mire magától sűrűre fő, fele annyi marad csak! Pektinnel meg megmaradna az egész mennyiség!
Figyelt kérdés
2013. aug. 23. 11:49
1/2 Miranda1970 válasza:
A pektinről nem tudok semmit, de az interneten azt írták, hogy tökkel lehet sűríteni, kipróbáltam( tegnap), és bevált! Egy ötliteres lábost púposra raktam parival, és amikor megrottyant, tettem bele 6 kápiapaprikát (az a piros színű) egy nagy tök felét, 3 hagymát, és számos fűszert, 4 csipet sót, 8 evőkanál cukrot,szegfűszeget, szegfűborsot, fahéjat, fehérborsot, mustármagot, koriandert, 1 deci ecetet (10 %-ost), friss bazsalikomot és majorannát, és egy kevés nátrium-benzoátot,de a fűszerezés tetszőleges. A család szerint isteni finom lett, és az állaga is megfelelő. Át kellett tennem egy nagyobb lábosba,mert nem fért bele az eredetibe, a végén botturmixxal pépesítettem. Rengeteg a paradicsomunk a fóliában.
2/2 Meréxke válasza:
Így igaz, de én a helyedben nem sűrűsíteném semmivel!
Első lépésként ne legyen leveses a paradicsom amiből ketchupot akarsz főzni.
Passzírozás után főzd kb. 60 percig, majd szűrd le nagyon óvatosan a "vizet" róla, és a sűrűjét főzd tovább a fűszerekkel.
Hidd el meg fogja érni a fáradtságot! :)
Én így szoktam. Sok munka az biztos, de nekem megéri! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!