Hogyan kell a cukrot megmunkálni?
Figyelt kérdés
Azt akarom elérni hogy a cukor fehér maradjon és ne karamellizálódjon meg és amikor megszilárdul akkor kemény legyen és viszonylag átlátszó.
eddig olyanok történtek hogy:
vagy túl habos lett.
vagy bekristályosodott.
vagy bekaramellizálódott.
mi az a hőmérséklet és viztartalom ami pont jó a formába öntéshez?
vagy esetleg valami más anyagot kell hozzáadni esetleg glükóz azzaz szöllőcukrot? és ha igen akkor milyen arányban?
2013. aug. 13. 15:31
1/1 anonim válasza:
Azt javaslom, hogy szerezz be egy jó hőmérőt, és nagyon egyenletesen, folyamatos odafigyelés és kevergetés mellett olvaszd meg a cukrot.
145-150 C fokon olvad, de 160-on már bomlik. Talán így sikerül.
Ilyesmi hőmérőt kapsz pl. az abako-nál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!