Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Raktam el 3 üveg paradicslevet...

Raktam el 3 üveg paradicslevet, de 2 nap után kiült a tetejére egy másfél ujjnyi víz. Baj?

Figyelt kérdés
Nagymamám is tett el, de neki nem ült ki. Bár ő tett bele nátrium benzoátot, én nem tettem bele semmit, mert azt olvastam, hogy elég a hőkezelés és a dunsztolás. Hibáztam? Vagy ettől még semmi baja, és nem megy tönkre idő előtt?

2013. aug. 6. 10:43
 1/10 anonim ***** válasza:

Mi gyerekkoromban szalicilt használtunk még mindenre, de ott is a paradicsomlé tetején volt egy kis adag víz, = használat előtt felrázandó.

Nincs annak baja, legalábbis amíg penészt nem látsz a tetején, addig biztosan semmi baja!

2013. aug. 6. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Semmi baj nincs, más fajta volt a paradicsom.

A sűreje leült az aljára az üvegnek, mielőtt kibontod össze kell rázni és kész.


Mi se szoktunk bele tartósítót tenni, jól be kell dunsztolni és kész, még karácsonykor is ittunk belőle és jó volt (akkor fogyott el).


Egyébként én úgy szoktam, hogy teszek bele egy kis sót-borsot, zeller levelet mikor felforrt, aztán úgy rotyogtatom egy 10 percig.

Illetve ha még pikánsabbat szeretnél, akkor erőspaprikát is tehetsz bele, de csak 1-2 darabot, nagyon finom lesz, mi nagyon szeretjük.

2013. aug. 6. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Teljesen a paradicsom fajtájától függ. mennyire húsos, illetve lédús. Én anno mindig abból a hatalmas , húsos "almaparadicsomból" tettem el rengeteget, az színültig sűrű paradicsom volt. a vizesebb fajtákból maradhat némi víz az ülepedés után- ahogy már előttem írták- de ez semmi bajt nem jelent.
2013. aug. 6. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A kertben termesztünk több félét, azokból tettem el vegyesen :)

2013. aug. 6. 14:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi otthon indusztrális mennyiségben teszünk el paradicsomot, úgy a levétl, mint a kipasszírozott héját és magját is. A paradicsomlé le szokott ülepedni, amiatt ül ki a víz a tetejére.
2013. aug. 14. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
És hogy tároljátok? Nekem a szekrény tetején van. Nem tud ebben a melegben "megromlani"?
2013. aug. 20. 17:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Minden befőttet, így a paradicsomot is szellős, huzatos kamrában kell tárolni. Nem romlik meg, ha szalicilt teszel bele főzés után :)
2013. aug. 20. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Nincs kamrám. Egy szedett-vedett sufnim van, de szerintem ott nyáron nagyon meleg van.
2013. aug. 20. 18:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor leginkább most aug. végén és szept.ben tegyél el befőtteket, felteheted szekrények tetejére, szerintem aranyosak is :), csak akkor ajánlott a napi alapos szellőztetés. Nagymamám az előszoba illetve a szoba szekrényeire is tett, viszont az is igaz, hogy leginkább sűrűbb és édes lekvárokat és édes kompótokat (körte, birsalma, stb.), amelyek akár 1-2 évig is bőven elállnak, max. sokkal finomabbak lesznek, mert jól összeérnek az ízek :)
2013. aug. 20. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
A legkönnyebben romlandó befőttek nálunk az sajnos a cseresznye befőtt illetve a zakuszka (padlizsánkrém, paprika, hagyma összedarálva) és talán a szilvakompót. Ezeket is kell a leggyorsabban fogyasszuk :)
2013. aug. 20. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!