Miket lehet a savanyúságba rakni, és a csalamádéba?
Ha szereted a "tiszta" színeket, akkor csak fehér-káposztát rakj bele. Én tavaly tettem bele lila-káposztát is, az egész, minden, ami benne volt, olyan indigó-színű lett tőle. Szóval fincsi volt, csak szerintem nem guszta!
Mellette így ahogy írják is: van aki csípős zöldpaprikát is rak bele, de akkor azt inkább csak egészben, a fehér paprikát felkarikázva, uborkát, paradicsomot, karfiolt.
Fincsi lesz az!
Anyukámék ugyanúgy készítették a bedobálóst, ahogy az első hsz. írja, de almapaprikát és cseresznyepaprikát is tettek bele, mert szerették az erőset.
bedobálós csalamádéról azonban még nem hallottam.
Azt leszelve hagyjuk egy éjszakán át lesózva, majd másnap
kicsavarva üvegekbe töltjük és fűszeres ecetes felfőzött lével felöntjük, másnap utántöltjük, és lecsavarozzuk az üvegeket.
ebbe teszünk uborkát, színes paprikákat, káposztát, fehér,-és sárgarépát, zöldparadicsomot, hagymát. mindezeket egyenletesre vékonyra legyalulva.
Mi így készítjük a csalamádét, nem vödörben. persze lehet, hogy csak én nem ismerem a vödrös változatot:)
Köszönöm az ötleteket!
Még egy kérdés!
Hol jutok hozzá gyöngyhagymához?
Jó hogy írtátok a lilát,mert arra gondoltam rakok bele káposztából azt,de akkor marad a fehér!
Köszi mindenkinek! A cukkinim túl nagy már szerintem a savanyúba,de majd megnézem ma,hátha van még picike! :) Erről még nem hallottam,de érdekel! Gondolom ezt a csalamádéba kell rakni,nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!