Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miket lehet a savanyúságba...

Miket lehet a savanyúságba rakni, és a csalamádéba?

Figyelt kérdés
Szeretnék életemben először savanyúságot elrakni,vödrös beledobálós lesz,de az uborkán,és a karfiolon kívül mit lehet még belerakni? Két féle lenne,az egyik egészben lenne az ubi,a karfiol rózsákra szedve,a másikban pedig csalamádét szeretnék,de abba miket kell rakni?
2013. júl. 29. 06:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Zöld paradicsomot, paprikát, káposztát, én sárgarépát is szoktam vékony csíkokra szelve. Arra vigyázz, hogy egészben ne rakj be semmit, mert nekem tavaly került bele "beteg" paradicsom (belülről látszott csak), és az egész megromlott tőle. Azóta mindent legalább félbe vágok. Nálunk van a kertben patisszon, cukkini, pici korukban rakok belőlük a savanyúságba, nagyon finom.
2013. júl. 29. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
2013. júl. 29. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha szereted, akkor hagymát is tehetsz bele. Egyébként szinte mindent. Káposztát (ezt én először megsózom úgy rakom bele, uborkát, sárgarépát, paprikát, zöldparadicsomot.
2013. júl. 29. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha szereted a "tiszta" színeket, akkor csak fehér-káposztát rakj bele. Én tavaly tettem bele lila-káposztát is, az egész, minden, ami benne volt, olyan indigó-színű lett tőle. Szóval fincsi volt, csak szerintem nem guszta!


Mellette így ahogy írják is: van aki csípős zöldpaprikát is rak bele, de akkor azt inkább csak egészben, a fehér paprikát felkarikázva, uborkát, paradicsomot, karfiolt.

Fincsi lesz az!

2013. júl. 29. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
a fentiek nagyon jó tanácsokat adtak :) én szoktam még elrakni fokhagymát is az is nagyon finom annak aki szereti a jellegzetes ízét nem lesz teljesen foghagyma íze inkább a hagyma/gyöngyhagyma ízre emlékeztet...De lehet fokozni is csemegeuborkával:)
2013. júl. 29. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Anyukámék ugyanúgy készítették a bedobálóst, ahogy az első hsz. írja, de almapaprikát és cseresznyepaprikát is tettek bele, mert szerették az erőset.

bedobálós csalamádéról azonban még nem hallottam.

Azt leszelve hagyjuk egy éjszakán át lesózva, majd másnap

kicsavarva üvegekbe töltjük és fűszeres ecetes felfőzött lével felöntjük, másnap utántöltjük, és lecsavarozzuk az üvegeket.

ebbe teszünk uborkát, színes paprikákat, káposztát, fehér,-és sárgarépát, zöldparadicsomot, hagymát. mindezeket egyenletesre vékonyra legyalulva.

Mi így készítjük a csalamádét, nem vödörben. persze lehet, hogy csak én nem ismerem a vödrös változatot:)

2013. júl. 29. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket!

Még egy kérdés!

Hol jutok hozzá gyöngyhagymához?

Jó hogy írtátok a lilát,mert arra gondoltam rakok bele káposztából azt,de akkor marad a fehér!

Köszi mindenkinek! A cukkinim túl nagy már szerintem a savanyúba,de majd megnézem ma,hátha van még picike! :) Erről még nem hallottam,de érdekel! Gondolom ezt a csalamádéba kell rakni,nem?

2013. júl. 29. 13:16

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!