Sajtleves készítése?
Tegnap csináltam sajtlevest, ami ízre nagyon finom lett. Viszont a reszelt sajt nem olvadt el teljesen, így kissé darabos lett. Legközelebb szeretném, ha krémes lenne.
Ehhez mit javasoltok? Turmixoljam le vagy botmixerrel essek neki? Ezzel az a bajom, hogy a kés az szerintem az olvadt pici sajtdarabokat nem tudja majd elvágni (gondolom én).
Kézi habverővel próbáljam?
Vagy szűrjem inkább le valami szűrőn? De akkor a sok finom sajt fennakad és nem lesz annyira sűrű...
Köszi!
Megnéztem a zacsit, ez gouda és cheddar nagylyukú reszelőn reszelve, meg rá van írva hogy light (ez volt csak itthon, így zacskósan vettem).
Na igen, én csak belezúdítottam a levesbe egy kis összekevert tejföllel meg egy kanál liszttel, akkor ez is gond lehetett....
"Megnéztem a zacsit, ez gouda és cheddar nagylyukú reszelőn reszelve, meg rá van írva hogy light (ez volt csak itthon, így zacskósan vettem)."
Eleve reszelt sajt volt? Mert abban a sajtot keményítövel keverik össze, hogy ne ragadjanak egymáshoz a reszelékek - és a keményítö is csomósít, meg a light-nél is a zsírtartalmat helyettesíteni kell egy csomó adalékkal, amitöl szintén összeugrik.
Legközelebb vegyél egyben, nem reszelve sajtot és a rendeset, ne light-osat.
Nagyon szépen köszönöm!
Mégis jó ötlet volt itt kérdezni mielőtt legközelebb az összes konyhai eszközömmel nekiesek. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!