Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sajtleves készítése?

Sajtleves készítése?

Figyelt kérdés

Tegnap csináltam sajtlevest, ami ízre nagyon finom lett. Viszont a reszelt sajt nem olvadt el teljesen, így kissé darabos lett. Legközelebb szeretném, ha krémes lenne.

Ehhez mit javasoltok? Turmixoljam le vagy botmixerrel essek neki? Ezzel az a bajom, hogy a kés az szerintem az olvadt pici sajtdarabokat nem tudja majd elvágni (gondolom én).

Kézi habverővel próbáljam?

Vagy szűrjem inkább le valami szűrőn? De akkor a sok finom sajt fennakad és nem lesz annyira sűrű...

2013. júl. 26. 17:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, hogy milyen sajtot használsz, a zsírcsökkentett nem fog soha simára olvadni. A másik meg, hogy egész kevés folyadékban kell felolvasztani és csak utána tenni bele a levesbe, ha egyszerre sok leve van, akkor csomós lesz.
2013. júl. 26. 17:31
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

Megnéztem a zacsit, ez gouda és cheddar nagylyukú reszelőn reszelve, meg rá van írva hogy light (ez volt csak itthon, így zacskósan vettem).

Na igen, én csak belezúdítottam a levesbe egy kis összekevert tejföllel meg egy kanál liszttel, akkor ez is gond lehetett....

2013. júl. 26. 17:36
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"Megnéztem a zacsit, ez gouda és cheddar nagylyukú reszelőn reszelve, meg rá van írva hogy light (ez volt csak itthon, így zacskósan vettem)."

Eleve reszelt sajt volt? Mert abban a sajtot keményítövel keverik össze, hogy ne ragadjanak egymáshoz a reszelékek - és a keményítö is csomósít, meg a light-nél is a zsírtartalmat helyettesíteni kell egy csomó adalékkal, amitöl szintén összeugrik.

Legközelebb vegyél egyben, nem reszelve sajtot és a rendeset, ne light-osat.

2013. júl. 26. 17:39
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Mégis jó ötlet volt itt kérdezni mielőtt legközelebb az összes konyhai eszközömmel nekiesek. :-)

2013. júl. 26. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!