Ki hogy csinálja a paprikás krumplit? Recepteket!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kevés zsíron apróra vágott hagymát és karikára szelt zöldpaprikát üvegesre párolsz, majd forgasd bele a felszelt burgonyát. (Ebből 1 szemet darabolj vékonyabbra, mint a többi átlagos.) Alaposan süsd át a hagymán, hogy lehetőleg minden krumpli minden oldala legyen egy kissé üveges. Ezek után forgasd bele a karikára szelt csípős füstölt kolbászt, persze ha az nincs, megteszi a virsli is. Most szórom rá a törtpaprikát és kevés vízzel felengedem. Ez azt jelenti, hogy a víz, amivel felengedem, nem teljesen lepi el a krumplit. Sót teszek bele, majd ha felforrt, takarékra veszed a lángot, és esetenként belekavarsz, ha kell pótolod a levét, savát.
Mire a krumplik megfőnek, a hagyma-paprika + az az 1 szem krumpli, amit vékonyabbra szeltél, csodálatos sűrű szaftot ad a paprikás-krumplinak.
Egyszerű és nagyszerű, kaja! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Persze van, aki kavar egy kis nokedlit, és mielőtt a krumpli teljesen puhára főne, azt még beleszaggatja.
( Én úgy tanultam, hogy azt a módszert "tűzoltónak" használjuk, ha valami miatt túl híg lett a paprikás-krumplink, mert a beleszaggatott nokedlitől valóban tisztességgel besűrűsödik a leve. )
Nálunk egyébként nem szokás!
Ha van a kovászos uborka, de akármi más is tökéletes hozzá!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
No látod!
Ahány ház, annyi szokás, annyi ízlés, bátran fogj hozzá, akár felállíthatsz magadnak egy "szerinted nehézségi fok" szerinti sorrendet, és ki lehet próbálni az összes verziót, amit itt kaptál, vagy még a jövőben kapni fogsz!
Azok után már tudni fogod, hogy neked melyik "jön be" igazán, és azt a verziót gyakorlod be!
köszönet Nektek! :)
Leírva mind elég bonyolultan hangzik, de lehet csak a 0 rutin láttatja így velem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
olajra teszed az összevágott vöröshagymát, félrehúzod,
beleteszed a pirospaprikát.
bele a karikára szeletelt krumplit, egész paradicsomot, zöld- vagy hegyespaprikát,
felengeded vízzel, megsózod.
Én köménymaggal szeretem.
és sok friss kenyérrel, és bármilyen savanyúsággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!