Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ki hogy csinálja a paprikás...

Ki hogy csinálja a paprikás krumplit? Recepteket!

Figyelt kérdés
Igen, tudom.. nyilván tele van vele az internet, de engem most a rutinos háziasszonyok válaszai érdekelnek. :)
2013. júl. 19. 17:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kanálnyi olajra teszek pár szelet házi szalonnát, lassú tűzön kiolvasztom a zsírját, majd jön hozzá pár karika száraz kolbász és egy jó nagy fej hagyma apróra vágva, ha a hagyma megdinsztelődött, adok hozzá egy hegyes zöld paprikát, fél paradicsomot és kicsit ezekkel is dinsztelem, majd rádobom a csíkokra vágott burgonyát, kicsit árforgatom a zsírban, megszórom fakanálnyi őrölt pirospaprikával, elkeverem és felöntöm vízzel, ha félig puhára főtt, beleteszek virslit, és készre főzöm. Jó sok, sűrű szafttal szeretjük, én imádom hozzá a nokedli, vagy a kifőtt olasz tésztát is. Nyáron dukál hozzá még a házi kapros, fokhagymás, kovászos uborkám is.
2013. júl. 19. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Jesszus anyám! :D Én mikor fogok így belejönni? xD
2013. júl. 19. 17:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyből, ahogy nekiállsz, ennek az elkészítése nem ördöngösség, sok sikert. :-)
2013. júl. 19. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
51%

Kevés zsíron apróra vágott hagymát és karikára szelt zöldpaprikát üvegesre párolsz, majd forgasd bele a felszelt burgonyát. (Ebből 1 szemet darabolj vékonyabbra, mint a többi átlagos.) Alaposan süsd át a hagymán, hogy lehetőleg minden krumpli minden oldala legyen egy kissé üveges. Ezek után forgasd bele a karikára szelt csípős füstölt kolbászt, persze ha az nincs, megteszi a virsli is. Most szórom rá a törtpaprikát és kevés vízzel felengedem. Ez azt jelenti, hogy a víz, amivel felengedem, nem teljesen lepi el a krumplit. Sót teszek bele, majd ha felforrt, takarékra veszed a lángot, és esetenként belekavarsz, ha kell pótolod a levét, savát.

Mire a krumplik megfőnek, a hagyma-paprika + az az 1 szem krumpli, amit vékonyabbra szeltél, csodálatos sűrű szaftot ad a paprikás-krumplinak.

Egyszerű és nagyszerű, kaja! Jó étvágyat kívánok hozzá!


Persze van, aki kavar egy kis nokedlit, és mielőtt a krumpli teljesen puhára főne, azt még beleszaggatja.

( Én úgy tanultam, hogy azt a módszert "tűzoltónak" használjuk, ha valami miatt túl híg lett a paprikás-krumplink, mert a beleszaggatott nokedlitől valóban tisztességgel besűrűsödik a leve. )

Nálunk egyébként nem szokás!


Ha van a kovászos uborka, de akármi más is tökéletes hozzá!

2013. júl. 19. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszerűbben csinálom.. az apróra vágott hagymát+ egy fél, vagy egész macskap..cse paprikát megdinsztelem kevés olajon, általában fél deci vizet is szoktam hozzá engedni, hogy jobban párolódjon, amikor kész, megszórom jó sok pirospaprikával és elkeverem. Utána rádobom a nagyobb hasábra vágott krumplit és összekeverem az egészet, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje+ megsózom. Lassú tűzön főzöm, ameddig a krumpli meg nem fő. Ha ez is megvan rádobom a karikára vágott virslit és addig főzöm, ameddig teljesen sűrűvé nem válik az egész. Sokan raknak bele kolbászt, szalonnát, de én sose szoktam, mert utálom azt a sós-túlzott utóízt. Én úgy szeretem, ha egyszerre csípős és kissé édes, ha azt akarod, hogy ilyen legyen, tegyél bele minél több hagymát és erős paprikát + ha le is főtt róla a víz, sose öntsd fel, hagyd, hogy rendesen besűrűsödjön.
2013. júl. 19. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 bibus26 ***** válasza:
100%
Én is úgy csinálom, mint az első, csak teszek bele egy babért, köményt, borsot és egy kis ételízesítőt is.
2013. júl. 19. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
51%

No látod!

Ahány ház, annyi szokás, annyi ízlés, bátran fogj hozzá, akár felállíthatsz magadnak egy "szerinted nehézségi fok" szerinti sorrendet, és ki lehet próbálni az összes verziót, amit itt kaptál, vagy még a jövőben kapni fogsz!


Azok után már tudni fogod, hogy neked melyik "jön be" igazán, és azt a verziót gyakorlod be!

2013. júl. 19. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

köszönet Nektek! :)

Leírva mind elég bonyolultan hangzik, de lehet csak a 0 rutin láttatja így velem.

2013. júl. 19. 18:48
 9/10 anonim válasza:
ne felj sikerulni fog neked is. ma epp ezt foztem de eleg levesesre sikeredett.de megfogadom az eggyik valaszado tanacsat es legkozelebb nokedlit szaggatok bele. meg errol a nokedlis verziorol nem hallottam.de biztos jo lehet. mert imadjuk mi is a nokedlit meg a paprikas krumplit is ebben a szegeny orszagban.
2013. júl. 19. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

olajra teszed az összevágott vöröshagymát, félrehúzod,

beleteszed a pirospaprikát.

bele a karikára szeletelt krumplit, egész paradicsomot, zöld- vagy hegyespaprikát,

felengeded vízzel, megsózod.

Én köménymaggal szeretem.


és sok friss kenyérrel, és bármilyen savanyúsággal.

2013. júl. 19. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!