Ki hogy csinálja a paprikás krumplit? Recepteket!
Kevés zsíron apróra vágott hagymát és karikára szelt zöldpaprikát üvegesre párolsz, majd forgasd bele a felszelt burgonyát. (Ebből 1 szemet darabolj vékonyabbra, mint a többi átlagos.) Alaposan süsd át a hagymán, hogy lehetőleg minden krumpli minden oldala legyen egy kissé üveges. Ezek után forgasd bele a karikára szelt csípős füstölt kolbászt, persze ha az nincs, megteszi a virsli is. Most szórom rá a törtpaprikát és kevés vízzel felengedem. Ez azt jelenti, hogy a víz, amivel felengedem, nem teljesen lepi el a krumplit. Sót teszek bele, majd ha felforrt, takarékra veszed a lángot, és esetenként belekavarsz, ha kell pótolod a levét, savát.
Mire a krumplik megfőnek, a hagyma-paprika + az az 1 szem krumpli, amit vékonyabbra szeltél, csodálatos sűrű szaftot ad a paprikás-krumplinak.
Egyszerű és nagyszerű, kaja! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Persze van, aki kavar egy kis nokedlit, és mielőtt a krumpli teljesen puhára főne, azt még beleszaggatja.
( Én úgy tanultam, hogy azt a módszert "tűzoltónak" használjuk, ha valami miatt túl híg lett a paprikás-krumplink, mert a beleszaggatott nokedlitől valóban tisztességgel besűrűsödik a leve. )
Nálunk egyébként nem szokás!
Ha van a kovászos uborka, de akármi más is tökéletes hozzá!
No látod!
Ahány ház, annyi szokás, annyi ízlés, bátran fogj hozzá, akár felállíthatsz magadnak egy "szerinted nehézségi fok" szerinti sorrendet, és ki lehet próbálni az összes verziót, amit itt kaptál, vagy még a jövőben kapni fogsz!
Azok után már tudni fogod, hogy neked melyik "jön be" igazán, és azt a verziót gyakorlod be!
köszönet Nektek! :)
Leírva mind elég bonyolultan hangzik, de lehet csak a 0 rutin láttatja így velem.
olajra teszed az összevágott vöröshagymát, félrehúzod,
beleteszed a pirospaprikát.
bele a karikára szeletelt krumplit, egész paradicsomot, zöld- vagy hegyespaprikát,
felengeded vízzel, megsózod.
Én köménymaggal szeretem.
és sok friss kenyérrel, és bármilyen savanyúsággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!