Hogyan tudom itthon lefölözni a házi tejet, hogy alacsonyabb legyen a zsírtartalma?
Figyelt kérdés
2013. júl. 15. 14:15
1/8 anonim válasza:
Sehogy ahhoz kell tejszeparátor ami centrifuga így választja szét az eltérő fajsúlyú alkotókat.
2/8 anonim válasza:
kedves első válaszoló!
és szeparálás után kb hány %-os lesz a tej zsírtartalma? kérdező,bocsi az off-ért!
3/8 anonim válasza:
Dehogynem lehet: a tejed egy edényben állni hagyod és pár óra múlva a tejzsir a tetején összegyülik, amit kanállal óvatosan le lehet szedni - ezt hívják tejszinnek.
4/8 A kérdező kommentje:
Nem romlik meg a tej, ha ilyen melegben kiveszem a hűtőből?
2013. júl. 15. 20:33
5/8 anonim válasza:
Felforralod, és, ha kihűlt leszeded a fölét.
Ipari fölözésnél használják a szeparátort.
6/8 anonim válasza:
Az üzemi fölözött tej 0,03 % zsírtartalmú.
7/8 anonim válasza:
"Nem romlik meg a tej, ha ilyen melegben kiveszem a hűtőből?"
A hÜTÖBEN hagyod állni, nem kinn!!!!
A felforrt tej föle meg NEM tejföl (nem tejzsír), hanem kicsapódott tejfehérje, semmi köze a tejfölhöz.
8/8 anonim válasza:
Ja és szerinted a kicsapódott fehérje alatt homogén 4 % körüli tej van ??? senki sem beszélt tejfölről, az egy más kategória, nem a tej föle.A "bőrével " /fölével együtt a zsírt is le lehet szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!