Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lehet még segíteni rajta?...

Lehet még segíteni rajta? Ribizli szörp bekocsonyásodott az üvegbe.

Figyelt kérdés
Hétvégén csináltam: leszed, megmos, leszemesz, kiprésel. És utána a literjéhez adtam 80 dkg cukrot, majd felfőztem, beüvegeztem (lezárás előtt tettem a tetejére egy icipici NA benzoátot).Reggelre annyira bekocsonyásodott, hogy csak "remeg", nem folyik. Mit csináljak vele, hogy "szörpösebb legyen". Pl: újra lehet főzni vízzel felhígítva? Egyáltalán lehet a nátrium benzoátot forralni? Köszi
2013. júl. 1. 11:30
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha úgy is ki tudod önteni, akkor ne csinálj vele semmit.

Ilyen a természete, örülj, hogy nem valami műanyag szörp.

A préseléskor kiázó pektintől kocsonyásodik, ami egyébként tartósít is.

Ne főzd hígabbra, több vízzel jobban romlik.

Ha a felhasználáshoz mindenképpen szörp állag kell, öntsd ki, menj át rajta botmixerrel alaposan, és ennyi.

2013. júl. 1. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!