Lehet még segíteni rajta? Ribizli szörp bekocsonyásodott az üvegbe.
Figyelt kérdés
Hétvégén csináltam: leszed, megmos, leszemesz, kiprésel. És utána a literjéhez adtam 80 dkg cukrot, majd felfőztem, beüvegeztem (lezárás előtt tettem a tetejére egy icipici NA benzoátot).Reggelre annyira bekocsonyásodott, hogy csak "remeg", nem folyik. Mit csináljak vele, hogy "szörpösebb legyen". Pl: újra lehet főzni vízzel felhígítva? Egyáltalán lehet a nátrium benzoátot forralni? Köszi2013. júl. 1. 11:30
1/1 anonim válasza:
Ha úgy is ki tudod önteni, akkor ne csinálj vele semmit.
Ilyen a természete, örülj, hogy nem valami műanyag szörp.
A préseléskor kiázó pektintől kocsonyásodik, ami egyébként tartósít is.
Ne főzd hígabbra, több vízzel jobban romlik.
Ha a felhasználáshoz mindenképpen szörp állag kell, öntsd ki, menj át rajta botmixerrel alaposan, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!