Bogarszemu kérdése:
Hogyan keszitsek juhsajtbol turot?
Figyelt kérdés
mar feldaraboltam, hogy szaradjon, holnap ledaralom. Kg.onkent mennyi so kell bele? Finom so vagy durva? Mast kell hozza tenni?2013. jún. 22. 23:27
1/2 mustafa33 válasza:
Minek szárítod? hogy fogod akkor meggyúrni?
1 kg juhsajt, 20-50 deka só.
Ledarálod, sóval átgyúrod, befőttes üvegbe nyomod szorosan, lefeded és hűtőbe teszed (nem fagyasztóba!) legkevesebb három napig érleled, de jobb egy hétig. 4 hétig is eláll. Minél sósabb annál tovább tárolható. Ha már eléggé érett (ízlés szerint), fagyaszthatod is. Aki gyengébben szereti az téli juhtúrót is csinálhat, ez úgy készül, hogy tehénsajtot is kevernek hozzá (télen kevesebbet fejnek a juhoktól). Ha túlérleled, csípősebb lesz, de akkor is ehető. A tetején kéreg keletkezhet. Csak akkor nem jó ha megpenészedik.
2/2 mustafa33 válasza:
A sót adhatod bele a daráláskor, jobban szétoszlik benne. Legyen pasztaszerű. Arra vigyázz, hogy ne legyen az üvgben légbuborék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!