Mivel lehet helyettesíteni a tojást?
Ilyen formában ,tehát habbá verve nem tudom, de egyébként a tojást áztatott őrölt lenmaggal lehet helyettesíteni. Úgy tudom egy kanál lenmag áztatva felel meg egy tojásnak, annyi vízben áztatva, hogy ne szívja fel teljesen a vizet a lenmag. De ebben, tehát a mennyiségben már nem vagyok biztos.
Bocs, hogy nem konkrétan a kérdésedre válaszoltam, de ez is hasznos lehet talán másik sütinél, ahol nem kell habbá verni a tojást:)
Igazából elvileg egy tojás egy evőkanál tej/víz is lehet... Egyes receptekben mindenképp, csak ugye akkor is kicsit más lesz a süti, de biztos nem rontja el, inkább állagra más. Nem tudom, ha tojást nem eszik mennyire van a tejért, túróért, úgyhogy í víz talán a legbiztosabb :)
Én kekszből úgy ahogy volt is hagytam már ki egyébként... Véletlen, de amúgy jól sikerült :D
A tojástakarékos sütiknél úgy pótolják vízzel a tojást, hogy kva sok cukrot raknak bele, és sokáig kell robotgéppel verni.
És véletlenül hagytam ki egyszer muffinból, az is hasonlóan működik, mint a bögrés süti. Finom lett, fel is jött, de nagyon morzsás lett, mállott szét. Pohárba darabolva valamilyen joghurtos vagy gyümölcsös öntettel biztos nagyon finom lehet úgy is.
Én úgy tudom, és már próbáltam is ( panírnál ) egy tojást ki lehet váltani egy jó kanál tejföllel és egy kanál étolajjal. így kb a fehérje/zsír arány meg is marad.
szerintem sütibe is jó ez a megoldás.
jó a víz is tej is. lehet joghurttal is. De ha nem habot akarsz csinálni akkor nem szükséges a sütibe.
vegetáriánus szakács .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!