Hogyan kell szárítani?
Figyelt kérdés
Zöldség zöldjét szeretnék télire eltenni úgy, h megszárítom.Vettem egyszer egy csomag szárítottat és nagyon finom volt, kenyérre és salátákba is.A hűtős módszer nekem csak a főt kajába jön be.Úgy gondoltam, h megszárítom és utána befőttes üvegbe tárolnám.Csak azt nem tudom, h azelőtt kell összevágni, mielőtt megszárítom, vagy utána? Segítsetek légyszives.Köszi2013. jún. 15. 20:04
1/5 Doroff válasza:
Tépkedd a leveleket egy tálcára és hagyd néhány napig a levegőn. Ha megszáradt, összemorzsolod és üvegbe teszed.
Ennyi...
2/5 lencsefőzelék válasza:
Én parlagfüvet szoktam így eltenni, azt előbb felvagdosom, és utána terítem szét száradni. Ha kész, kis üvegbe vagy kis fém tárolódobozba teszem. Nagyon jó illata van megszárítva.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. jún. 16. 06:22
4/5 anonim válasza:
Csokorba össszekötve, száraz, árnyékos helyre akasztva 1-2 nap alatt megszárad. tűző napra nem szabad tenni, mert mindent kiéget belőle.
utána a fő szárakról szépen le lehet kézzel finomra morzsolgatni, és sötét üvegbe eltenni.
5/5 anonim válasza:
Nekem az vált be, hogy összeaprítom, tálcára teszem, szárítom, 1-2 napig, időjárástól függően...
Így volt a legjobb nekem.
A tavalyi még mindig szuper, ha vízzel mikroba teszem még petrezselymeskrumpliba is kiváló, mint a friss , ha egyben szárítom, és utána morzsolom sosem lesz ilyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!