Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ecetet hazilag hogyan tudok...

Ecetet hazilag hogyan tudok csinalni?

Figyelt kérdés

2013. jún. 10. 20:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Ecetből...

Amúgy szerintem nem lehet házilag, max. valamilyen vegyi úton, az meg otthon elég meredek. Megkérdezhetem, hogy mi késztet az ecetcsinálásra? :D

2013. jún. 10. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
A helyzet az hogy anyagilag több mint kétszerannyiba kerülne mint a bolti a munkát nem is számítva!
2013. jún. 10. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
ez nem a penzrol szolna
2013. jún. 10. 21:12
 4/6 ivilicious ***** válasza:

acetic acid,az étkezési ecet nem tudom hogy hogyan állítható elő házilag, természetes közegből szokták általában kinyerni.

viszont gyümölcsecetet könnyen készíthetsz bármikor.

2013. jún. 11. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 ivilicious ***** válasza:
esetleg lehet kapni biztos vhol ecetsav készítő baktériumokat,amik csinálják,de nem tudom hol.
2013. jún. 11. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Én folyamatosan készítek ecetet . A legnépszerűbb a hagymaecet . Ehez 8 kg hagymát ledarálok elkeverem 2 liter vízben feloldott fél kiló mézzel . Én egy nagy cserép köcsögben tárolom , hűvös helyen , miutén borélesztőt tettem bele . Ezt megkapod bármelyik borászati szaküzletben .

Amikor a forrás befejeződött , vagyis borrá lett , jeszűröm , többször is és visszateszem a köcsögbe . A bor sokszór saját magától is a levegő hatására ecetté alakul , de meggyorsítható , ha a borászati boltnak van "mother of vinegar" .... ez talán anyaecet lehet magyarúl ?

Ha nincs akkor nézz körűl a természetes ecetek között , ha találsz olyat aminek az alján látsz űledéket , kocsonyás úszó izéket (ez egy szakmai kifejezés , úszó izék ) na ez a ecetmama ! Ha ezse sincsen , akkor egy kis darab kenyér és kicsi gyümölcs ami már félig meddig kezd poshadni kell bele . Pár naponként addhatsz hozzá , ez táplálja a bactéiumokat , amik a bort ecetté változtatják .

Egy 13°bborból lesz kb 8°ecet persze újra le kell szűrni én az utolsó szűrésre egy olyan szűrőt használok ami a benzint szűri a kocsokban . Egy üveggel félreteszek , ebben kifejlődik a mamaecet , a tőbbit , ha nem akarod , hogy legyen benne felforralhatod , ez megállítja a folyamatot .

2014. ápr. 22. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!