Hogy kell tárolni a búzadarát, hogy ne kukacosodjon be?
Egyszerűen nem tudom mit csináljak vele. tettem már légmentes dobozba, hagytam a saját papírjába, sötétbe, világosba, hűvösbe, melegbe, de előbb-utóbb, nem is olyan sok időre megjelennek benne az apró kukacféleségek.
Rosszul vagyok tőlük már és mindig akkor veszem észre ha a gyerek tejbegrízt akar enni.
Vagy esetleg van olyan fajta ami jobban bírja?
Szia!
Én a rizzsel csinálom, de gondolom a gríznél is beválik:
egyszerűen a mélyhűtőben tartom.
Remélem, segítettem :-)
Ha már benne van semmit nem lehet tenni a molylárvák ellen sajnos. többnyire " megvesszük " a drágákat, de előfordulhat, hogy bekeveredik a lakásba az élelmiszermoly (másik is ) és ahova csak tud befészkeli magát, és gondoskodik a fajfenntartásról.
ez utóbbi ellen mi a BIOSTOP nevű élelmiszermoly csapdával védekezünk. teljesen ártalmatlan, nem vegyszer, csak egy kis ragacsos lap, amit be lehet tenni a szekrénybe, spájzba, ahol ezek a cuccok vannak, amit imádnak.
belemennek egyébként pirospaprikába, lisztbe, darába,de még azt is hallottam, hogy az ételízesítőbe is.
Ezért nem vásárolok évek óta, mert mire nálam is elfogyna az 1 kg, tulajdonképp cca 3/4 részét ki is dobhatom.
Nem értem, abból miért nem tudnak kisebb kiszerelést is csomagolni a gyártók? A zsemlemorzsából, porcukorból, hasonlókból tudnak, de a búzadarából nem lehet? (Költői kérdés) :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!