Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan oldjam meg a havi...

Hogyan oldjam meg a havi kaját . Ezekkel a hozzávalókkal feltételekkel?

Figyelt kérdés
kb van 20 ezer forintom...van 25 kilo krumplim 10 csomag husom tésztám ebből kell olyan ételeket összehozzak a honapban amit megeszik egy 4 éves kislány.. reggel este kakaó,olcsóbb ötletek érekelnek
2013. máj. 8. 10:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
10 csomag hús! Tág fogalom, jó lenne tudni, milyen fajta húsok, és csomagonként mekkora mennyiség? Zsír, olaj, rizs, liszt, stb. hogyan állsz vele?
2013. máj. 8. 10:13
 2/11 A kérdező kommentje:
hát egy csomag az nállam egy ebédre elég 60 dkg körül van.. és sertés husi...
2013. máj. 8. 10:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

krumplis tészta

paprikás krumpli

muszaka

nudli

pörkölt tésztával

levesek

rakott krumpli ( nem tudom milyen húsod van)

sült krumpli

héjában sült krumpli

tepsis krumpli

csirkefarhát sütve-rántva-levesnek grízgalukával-pörköltnek

tojásos galuska

krumpli leves

krumpli főzelék

tócsni

krumplis pogácsa

rakott krumpli

tarhonya

ennyi elég?:) nem tudom mid van még otthon. de amit írtál az kurmpli és hús :D ezeket tudom hírtelen:)

2013. máj. 8. 10:14
 4/11 A kérdező kommentje:
van mindenből de csak kb 1 heti mennyiség ..egy hónapra nem elég
2013. máj. 8. 10:15
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
60 dkg hús 1 ebédre elég? Hányan vagytok? Ketten esztek ennyit. Bocsi, de nekem ez elég soknak tűnik, mi ketten ezt 2 napig esszük minimum a gyerekkel.
2013. máj. 8. 10:38
 6/11 A kérdező kommentje:
ketten vagyunk... de nem mindennap főzök.....
2013. máj. 8. 10:41
 7/11 anonim ***** válasza:

Olyasmiket főzz, ahol a húsok mellé készített körettel tudod a mennyiséget igazíteni: pl. rizseshúst készítel, akkor kiadósabb, vagy pirított tarhonyával főzöd össze a pörköltet. Rakott káposztánál szintén a rizs mennyiségét tudod igazítani. Töltött paprikánál szintén, ha dobozos paradicsom-sűrítményt veszel hozzá, jelenleg azzal a legolcsóbb.

Száraz-bablevest főzöl. Utána: zománcos tepsit kizsírozod-lisztezed, ubi-szelőn leszelt nyers krumplit egy rétegen beleraksz, sózod, valami (kislányod által is ehető) fűszerkeverékkel megszórod, majd a következő réteget is ... Önts rá annyi, sűrűre kavart palacsinta-tésztát, hogy a krumplit ellepje. Tűpróbáig süsd. A bableves után olcsó és fincsi nyomtaték.

Krumpli-fasírozott kelkáposzta főzelékkel: krumplit megfőzöd, megtöröd, sóval-borssal-zúzott fokhagymával, 1 nyers tojással+liszttel meggyúrod. A gombócokat megforgatod zsemlemorzsában és egy kicsit meglapítod, úgy sütöd ki.

A kelkáposzta másik felét lehet kirántani: úgy vágd cikkekre, hogy minden részhez maradjon torzsa, az összefogja a levelet. Lobogó sós vízben futtatsd meg, de csak annyira, hogy a levél színe csak elkezdjen üvegesedni. Vigyázz, ha túlfőzöd, nem fogsz tudni vele mit kezdeni!

Lapáttal kiszeded, besózod, majd panírozod és megsütöd. Akár sült krumplival, akár valami főzelékkel (pl. sárgarépa, spenót, tejfölös krumplifőzelék, hasonlókkal) jó, legalábbis én szeretem.

2013. máj. 8. 10:49
 8/11 anonim ***** válasza:

A 20 ezer Ft = heti 5 ezer Ft keret.

Tégy kézügybe egy tollat + jegyzet-tömböt. Amikor főzés, mosás, takarítás-mosdás közben azt tapasztalod, hogy valami kifogyóban, vagy kifogyott, akkor azt oda rögtön felírod.

Péntekre kitalálod, hogy vasárnap mit fogsz főzni, megnézed, hogy ahhoz miket kell vásárolni, azokat még hozzáírod a cetlin levőkhöz.

Mindig csak a listával menj vásárolni, és kizárólag csak azokat vedd meg, ami rajta szerepel.

Célszerű időt + fáradtságot áldozni, hogy felkutasd, mit hol kapsz meg olcsóbban

Azt is gondold végig, hogy amit vasárnap főzöl, annak a maradékából esetleg másnap még mit tudsz készíteni, és ha kell, ahhoz is még pénteken bevásárolsz. Ez esetben meglehet, hogy elég lesz hétközben egyszer elmenni kenyérért, tejért pluszba. Minél kevesebbszer mégy a boltba, annál kevesebbszer csábulsz el.

2013. máj. 8. 10:58
 9/11 anonim ***** válasza:
Ne felejts el legalább a gyereknek venni almát, joghurtot, fagyasztott zöldség is van néha jó árban... ha beteg lesz, összeomlik a családi költségvetés (tapsztalat...).
2013. máj. 9. 14:17
 10/11 anonim ***** válasza:

Hát igen, az a heti 5000 Ft, amit számoltam, ahogyan írtam is, nemcsak a kaja, hanem esetleg a tisztálkodószer, vagy éppen eü-papír, vagy bármi más.

És természetesen az, hogy kaja, abban nemcsak a főznivalók, hanem az egyebek is: tejtermékek, zöldség, gyümölcs, só, bors, ami éppen kell.

Szóval nem könnyű, nagyon figyelni kell, és igen-igen be kell osztani, meg kell gondolni, hogy mikor mire költesz.

2013. máj. 9. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!