tavaly szedtem először, elraktam fagyasztóba. de mikor előszedtük és beletettük a pogácsába, nem lett valami jó. fele pogácsa ki lett dobva. hagymaíze sem volt már, és elég fura lett. ti hogy tároljátok hogy felhasználható legyen?
Frissen kellene felhasználni, ennyi. Amúgy borzalmasan irritáló szaga van, az emberek divatból eszik. Pár éve tört be a köztudatba, előtte a mecseki romák ették előszeretettel, jobb híján.
2013. ápr. 10. 13:18
2/6 anonim válasza:
Nekünk még mindig van tavalyi:)
Só, és annyi olaj ,hogy ellepje. Persze jobb a friss,
de így is finom, salátába szoktuk tenni, vagy csak simán húsok mellé is jó.
2013. ápr. 10. 14:01
3/6 anonim válasza:
"Amúgy borzalmasan irritáló szaga van, az emberek divatból eszik."
A butaság is kezd divat lenni...
2013. ápr. 10. 14:01
4/6 mustafa33 válasza:
én az erdőben tárolom a tövén.
Csak frissen jó. Amúgy meg az összes fokhagyma féle ugyan azt tartalmazza, mindegy hogy melyik Alliumot eszed, eheted akár a kígyóhagymát is, nyugodtan eheted a kertit is, annak a zöldjét. Ugyan az.
Divat. És még nagyobb divat a dicskedés a szedésével ☺.
2013. ápr. 12. 03:04
5/6 A kérdező kommentje:
Divat??? nemtudom, én divatból nem szoktam semmit enni.
tavaly hallottam rola először, csináltam belőle pogácsát és levest. nagyon izlett. imádom a fokhagymát és a hagymát is, hetente/kéthetente mindig eszek nyersen valamivel, imádom. de pogácsába egyiket sem tudom tenni.
2013. ápr. 12. 20:04
6/6 mustafa33 válasza:
Már divatnak mondható, a tvben propagálták egészséges életmód meg főzöcske műsorok pár éve. Azelőtt tájjellegű volt fogysztása. Ma meg a propagálásának köszönhetően eszi mindenki. Minap egy természetvédelmi szakmai konferencián hallottam, hogy bizonyos városból nyugdíjas egyesület busszal viszi a medvehagyma gyűjtőket a termőhelyekre. Ami egy ártéri lelőhelyen nem lenne probléma, de ha ezt egy hegyi lelőhelyen végzik (ráadássul természetvédelmi területre vitték őket) akkor egy busznyi ember talabolása is probléma, nem hogy egész kosarakkal és hárizsákokkal szedés. És szedik, kell, nemkell, viszik zsákszámra, pedig csak a priss jó. Azután otthon megkśtolják és a nagyobb részét eldobják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!