Tudnátok mondani egyedi ételeket?
velővel töltött rántott palacsinta
hagymás vér
rántott hús sok magos bundában
tárkonyos vadragú leves
kókusz krémes palacsinta
tojás rántotta ricottával
gyümölcs saláta
császár morzsa túroval
farasangi szendvics : kenyér + vaj + kolbász + csemege ubi + fött tojás karika + füstölt reszelt sajt
chillis babba ha teszel 2kocka ét csoki hihetetlen jó lesz
Fasirt golyóba kis sajt kockát gyurj bele és úgy süsd ki
rakott krumpli besamel mártásal a rétegek között jó szaftos lesz
rntott hal sör tésztában
csokival töltött fánk
kakas és ha lpörkölt túros csuzsával
csülök barna sörben pácolva és sütva
gomba pörkölt velővel
tejszines tepsiben sült burgonya
chillis bab héjába sült burgonyával töltve
pulyka beigli
liba sült káposztás tésztával töltve sütve
töki pompos
Minden recept egyedi lesz, ha a saját ízlésedre formálod, alakítod.
Az az igazán egyedi, amit magad találsz ki, de ez tudom, hogy ritka dolog.
Ahogy egy receptúrán változtatsz valamit, máris a magadénak vallhatod.
"Hass, alkoss, gyarapíts" és a konyhád fényre derül:)
A párom ma halat készített spontán, kivéve a vajas-kakukkfüves-fokhagymás, vajjal készült sütőtökpürét, amit egy paleo oldalról szedtünk :) A halat simán összesütötte zöldbabbal, répával, karfiollal és egy kis póréval egy serpenyőben, só, bors, ennyi. Nagyon finom lett.
Mi elég kreatívak vagyunk ilyesmiben, még ha van recept, abba is belenyúlunk néha 8 ponton... A zöldségekkel a legegyszerűbb, van egy csomóféle és lehet velük játszani. A currynkben képes előfordulni szinte bármi (múltkor körte is volt benne, bár lehet, hogy ez normális alkatrész), de a lecsónál sincs sok gátlásunk, többféle zöldséggel jobb :)
Az én repetroáromban eddig a romlott tejből készített vaníliapuding volt a legegyedibb, ajánlom mindenkinek a kipróbálását.
Mondjuk a kőkemény zabkeksz se volt semmi.
Sajttal-brokkolival töltött rántott csirkecomb.
Virslis-gombás-hagymás rántotta.
Rántott burgonyaszelet.
Francia töltött tojás.
Ez a burgonya minden hal ételhez jól illik..
CITROMOS BURGONYA / Halhoz /
Hozzávalók
1,5kg burgonya
1 húsleves kocka
2 nagy citrom leve
1 nagy csokor petrezselyem
2dl víz
A vízben feloldjuk a húsleves kockát, hozzáadjuk a 2 citrom levét.
Majd hozzá tesszük az apróra vágott petrezselymet:
Ezt az öntetet a vékonyra vágott burgonyára öntjük.
Tepsibe tesszük, majd alufóliával lefedjük, és puhára pároljuk:
Ha meg puhult a krumpli, akkor levesszük az alufóliát és ropogóra sütjük.
Ha újburgonyából csináljuk, a kor rajta hagyjuk a héját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!