Lehet kávét főzni bármilyen egyszerű edényben?
Figyelt kérdés
ha igen, hogyan? itthon vagyok egyedül és nem merem anyukám kotyogóját használni2013. febr. 2. 12:11
1/5 eNerdzsy válasza:
Bele teheted a kávét egy edénybe, rá öntöd a megfelelő mennyiségű vizet, hagyod felforrni és a végén leszűröd, vagy leöntöd a zaccról a kávét.
2/5 anonim válasza:
Forró lobogó vízbe darált kávét dobsz és leszűröd.
3/5 A kérdező kommentje:
ohh nagyonnagyonnagyon szépen köszönöm:)
2013. febr. 2. 12:24
4/5 anonim válasza:
Ha azt akarod, hogy elég erős is legyen, akkor a törökös kávé főzés: legjobb egy u.n. nyeles kiöntőben főzni.
A vizet felforralod benne, ha már forr, belerakod a szükséges kávémennyiséget és a cukrot. Megvárod míg felforr, és lekapod az edényt a lángról. Amikor visszamegy, ismét felteszed, ... és ezt összesen háromszor csinálod meg.
Amikor egy pár perc múlva leülepedett, akkor óvatosan szűrd át a csészébe. Ne kavard meg, mert még így is lesz az alján egy kis zacc, és élvezhetetlen lesz a kávéd.
5/5 mustafa33 válasza:
Jó tanácsok, csak a sorrend fordított. A csészébe beleteszed a kávét és cukrot, ezt leöntöd más edényben forralt fövő vízel. Ez a klasszikus zaccos kávé. Át lehet szűrni, vagy csak megkeverni, hagyni leülepedni és leinni a zacról. (ebből a zacból jósolnak ☺). A török kávét úgy csinálják, hogy a kávét nyeles réz ibrikbe teszed, a cukrot is, ráöntöd a vizet és így forralod háromszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!