A zacskós mozzarella levét fel lehet használni? Egyáltalán mi az a lé, savó?
Dehogy lehet felhasználni! az nem csak savó - vagyis van benne egy kis savó, a pH érték szabályozása érdekében, de a legjava SÓS VÍZ, ami nem a legegészségesebb dolog a világon. Annak a folyadéknak csak annyi a célja, hogy a sajt ne száradjon ki és ne romoljon.
Olasz vagyok, mi találtuk ki a mozzarellát, és fogyásztás előtt mindig kiöntjük azt a levet a zacskóból, be a lefolyóba!
Tudjátok mennyibe kerül egy liter igazi tejsavó? az drágább mint egy liter tej... és a sajttermelők nem annyira bőkézűek :-)
ciao a tutti!!! szevasztok mindenkinek!
húha, hát igen 10 év alatt mennyit fejlődött a táplálkozástudomány.
1, a sós víz nem rossz, persze vannak határok, de amennyi só van a levében az gyakorlatilag elhanyagolható.
2, valóban szimpla sós lében ázik , a mozzarella kiváló probiotikum, több törzset is tartalmaz, ezek egy része a vizben is megtalálható, tekint úgy rá mintha egy mozzarella tea lenne :)
SZóval nemhogy káros, minimális jótékony hatása is lehet, persze nem ez fogja megmenteni az életed, de ha jól esik idd meg , használd fel nyugodtan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!