Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lehet házilag filofilizálni?

Lehet házilag filofilizálni?

Figyelt kérdés
Hogyan lehet házilag fagyasztva szárító készüléket építeni?

#filofilizálás #filofilizált #házi filofilizálás
2013. jan. 12. 11:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Liofilizálni...
2013. jan. 12. 11:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Liofilizálás.

A Tv Paprika csatornán van a Jimmy lerántja a leplet és ő csinált házilag Liofilizáló gépet.

[link]

2013. jan. 12. 12:30
 3/5 A kérdező kommentje:

igen, igen a liofilizálásra gondoltam :)

közben utána néztem máshol is.

Ha az üres és száraz fagyasztóba szárítószert teszek és ételt akkor lassacskán kiszárítja vákuum nélkül is.

2013. jan. 15. 11:41
 4/5 anonim ***** válasza:

nah ez érdekes, mert én pl úgy jártam már nem is egyszer, hogy kiszóródtak a zacskójukból kockázott zöldségek, bogyósgyümölcsök, stb, amiket nem vettem észre, mert a mélyhűtő rejtettebb polcainak hátuljába gurultak, és amikor pakoltam ki - mindenféle szárító anyag vagy eszköz nélkül - liofilizálódtak, de valami hihetetlen módon, mert tök könnyűek és szárazak voltak, nem hittem a szememnek! xD

(azt azért hozzátenném, hogy a mélyhűtő -22°C-ra van állítva, amit egyenletesen tart is, és no frost-os, tehát nem jegesedik soha a büdös életbe)

2013. nov. 20. 00:58
 5/5 anonim ***** válasza:
jah, azt lehagytam, hogy a hűtő hátuljában és oldalában vannak a légcserélő befúvókái, könnyen lehet, h ezek segítettek a liofilezésben, azóta ügyelek is rá, h minden zacskó gondosan vissza legyen zárva, miután kivettünk belőlük ezt-azt; viszont én akkor kidobtam az összes ilyen cuccost, lehet meg kellett volna próbálni rehidratálni, hogy lássam, mennyire veszítettek az ízükből így (na majd legközelebb;)
2013. nov. 20. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!