Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell megkenni a réteslap...

Miért kell megkenni a réteslapot olajjal?

Figyelt kérdés

és ha nem kenem meg? hanem helyette pl vajjal?

a tetejét pedig nem vajjal hanem egy egész tojást leütök összekeverem és avval kenem meg?


2013. jan. 11. 23:23
 1/6 anonim ***** válasza:
74%

vaj is jó, a tojást nem tudom, de miért ne? más sütikre is szoktak, szép színe lesz tőle


azért kell megkenni, hogy ne szívja fel teljesen a töltelék nedvességtartalmát, így olyan ropogós marad, nem lesz szottyos

2013. jan. 11. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
100%

Hogy ne ragadjon össze.

:)

2013. jan. 11. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Ahaa:) így már oké. köszönöm a válaszokat! ment a zöld kéz:)
2013. jan. 11. 23:42
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én olajozás mellett egy nagy pohár tejfölt is elkenek két rúd rétesre, a rétegek közé. Isteni ízt ad neki. Persze ettől szottyosabb is.
2013. jan. 12. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Olvasztott zsírral szoktam megkenni. Egyébként a rétesnek pont az a lényege, hogy a lapok szottyosak legyenek, de én inkább zselatinosnak mondanám.
2013. jan. 12. 05:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem olajjal, hanem olvasztott zsírral kel megkenni, és a tetejét is. De az sem baj, ha tojást kensz rá.
2013. jan. 12. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!