Lejárt szavatosságú tésztát felhasználhatok?
Nincs felbontva.
8 tojásos óföldeáki szarvacska tészta.2012.09.27-én járt le.
(kismama vagyok)
Én simán megfőzöm,lejárati idejét komolyan csak a tejtermékeknek veszem igazán,többi ránézésre.
De kismama még nem voltam,lehet akkor figyelnék nagyon.
Semmi baja nincs a száraztésztának. régen amit a sok tojás idején meggyúrtak, selyempapíron szárítottak, vászonzacskóban tartottak szellős helyen, azt is hónapokig tárolták, és főzték meg minden gond nélkül.
és nem írtak rá szavidőt.
Szóval sezrintem teljes nyugalommal használd fel.
Persze, régen tudtuk, hogy miből készült a szülők, nagyszülők által készített száraztészta, tarhonya stb.
Most honnan tudod, hogy miket raknak bele, ami miatt ráírják, hogy egyáltalán van szavatossági ideje!
Pár évvel ezelőtt azt hittem, hogy hátast dobok, amikor a kristálycukron is szavatossági időt olvastam!
Hát akkor a száraztésztánál már csak-csak figyeljünk oda!
A száraz tésztákon csak MINŐSÉG megőrzési idő van fel tüntetve.
Azon túl nem azt jelenti romlott, csak lehet szárazabb, szétfőhet, vagy íztelenebb. (színt veszíthet)
A "szavatossága lejár", az azon túl nem ehető! (de még azt is..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!