Parasztkolbász meddig áll el?
A megfelelő technológiával készített, tisztességesen füstölt házi kolbász, szellős, hűvös helyen tárolva, akár egy fél év múlva is minőségromlás nélkül fogyasztható.
A vastagkolbászok, házi szalámikat 2-3 hónappal a gyártás után javasolják megkezdeni, ezek újig is kitartanak.(ha a fenti feltételek adottak)
A gyári gyors érlelt, füstaromás, gyantás termékek szavatossági ideje általában 2-3 hét.
Ezekkel a kolbászfélékkel nem érdemes szórakozni, mert érdekes mutatványokra képesek. Bár én láttam készíteni "házi" terméket, amiből csak az éhenhalás előtt közvetlenül fogyasztanék...
a parasztkolbász addig áll míg a paraszt embert izgalomba tudod tartani x)
am száraz hűvös helyen egy pár hónapig tuti
A karácsony előtt kb. 2 héttel levágott disznóból készült kolbász, füstölve, a padláson vagy a hűvös kamrában felaggatva jövő év tavaszáig szavatos. Igaz, hogy akkor már előfordul, hogy a közepe kezd avasodni, de márc. végéig biztosan jó.
Amit üzletben veszel, azt igyekezz pár héten belül elfogyasztani, különben előfordulhat, hogy a kutyának sem kell.
Doboszolival (mint mindig) maximálisan egyetértve...
Kiegészíteném (lefordítanám):
Ha füstölt kolbász, és nem látsz rajta semmit, ami bizalmatlanságra adna okot, edd meg nyugodtan!
Ha lángolt, akkor inkább ne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!