Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit csináljak ha nem lett...

Mit csináljak ha nem lett elég remegős a kocsonyám?

Figyelt kérdés

2012. dec. 17. 07:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Olvaszd fel és tegyél hozzá kevés zselatint
2012. dec. 17. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha nem szoktál zselatint használni, akkor:

öntsd össze és forrald még egy ideig, ha kevesebb a lé, és ugyanannyi a benne levő husi, akkor könnyebben alszik.

2012. dec. 17. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

nagyon gyenge lángon főzd még tovább. nem kell bele zselatin, ha elpárolgott a felesleges víz, akkor a benne lévő(húsokban) kocsonyásító anyagoktól kemény illetve remegős, vágható lesz.

a zselatintól betonkemény és "életszerűtlen " lesz.

a kocsonyához idő kell...:)

2012. dec. 17. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat!most főztem először kocsonyát,nem tudom mit csinálhattam rosszul mert a hatalmas fazék félig volt hússal(bőr.köröm,csülök)és 5 órán kersztűl főztem a legkisebb lángon!de akkor főzöm még egy kicsit tovább!köszi
2012. dec. 17. 10:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Fokhagyma elég van banne ? ennek is fontos szerepe van a kocsonyásodásban. ekkora mennyiséghez egy jó nagyfej foghagyma szükséges.,

ha úgy gondolod, hogy keveset tettél bele az újrafőzéskor még pótolhatod.

én is főztem már kétszer kocsonyát...duplán finom lett:))

2012. dec. 17. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Legközelebbi főzéshez, amit én tanultam anyumtól:


- Végy elő egy leveses tányért, és kezdd el belerakni a feldarabolt (nyers) husit, annyit, amit egy-egy adag kocsonyához elégnek tartol.

- A husit rakd abba a fazékba, amelyikben főzni fogod.

- számold: 1 tányér

- újabb adag husi a tányérba rakva, átöntve a főző fazékba

- számold: 2 tányér

- és így tovább


Ahány tányér kocsonyát a husid kiad, annyiszor töltöd meg a tányért vízzel, és öntöd rá a főznivaló husira.


Plusz még egy tányér viz, mert valamennyit el fog forrni!!!


Ha így méred ki hozzá a szükséges lét, és kellő ideig főzöd, akkor mindig jó lesz a kocsonyád.


Megvárod, míg felforr, leveszed takarékra, hogy ne úgy főjjön, mint a szappanlé, hanem szépen lassan bugyogjon, mint a húsleves, tökéletes lesz.

(És ha egészen biztosra akarsz menni, akkor feltétlen legyen benne disznó-füle, vagy csirke-lába!) :))))

2012. dec. 17. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
nekem az első és az 5. kocsonyám is jó lett...annnyi viz kell.hogy hut bovem ellepje...sózni csak enyhén,éphogy. a legutobbiba durván 1,5fej fokhagymàt tettem...
2012. dec. 20. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!