Ha nem szoktál zselatint használni, akkor:
öntsd össze és forrald még egy ideig, ha kevesebb a lé, és ugyanannyi a benne levő husi, akkor könnyebben alszik.
nagyon gyenge lángon főzd még tovább. nem kell bele zselatin, ha elpárolgott a felesleges víz, akkor a benne lévő(húsokban) kocsonyásító anyagoktól kemény illetve remegős, vágható lesz.
a zselatintól betonkemény és "életszerűtlen " lesz.
a kocsonyához idő kell...:)
Fokhagyma elég van banne ? ennek is fontos szerepe van a kocsonyásodásban. ekkora mennyiséghez egy jó nagyfej foghagyma szükséges.,
ha úgy gondolod, hogy keveset tettél bele az újrafőzéskor még pótolhatod.
én is főztem már kétszer kocsonyát...duplán finom lett:))
Legközelebbi főzéshez, amit én tanultam anyumtól:
- Végy elő egy leveses tányért, és kezdd el belerakni a feldarabolt (nyers) husit, annyit, amit egy-egy adag kocsonyához elégnek tartol.
- A husit rakd abba a fazékba, amelyikben főzni fogod.
- számold: 1 tányér
- újabb adag husi a tányérba rakva, átöntve a főző fazékba
- számold: 2 tányér
- és így tovább
Ahány tányér kocsonyát a husid kiad, annyiszor töltöd meg a tányért vízzel, és öntöd rá a főznivaló husira.
Plusz még egy tányér viz, mert valamennyit el fog forrni!!!
Ha így méred ki hozzá a szükséges lét, és kellő ideig főzöd, akkor mindig jó lesz a kocsonyád.
Megvárod, míg felforr, leveszed takarékra, hogy ne úgy főjjön, mint a szappanlé, hanem szépen lassan bugyogjon, mint a húsleves, tökéletes lesz.
(És ha egészen biztosra akarsz menni, akkor feltétlen legyen benne disznó-füle, vagy csirke-lába!) :))))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!