Milyen nyomózsákot ajánlanátok krumplipüréhez?
Krumplipürét szeretnék elegánsan tálalni, jó lenne valamilyen nyomózsákból kinyomni. De a tortadíszítő nyomózsákoknak nem túl szűk a kinyomó részük? Aki csinált már ilyet, mit használt hozzá?
Gondoltam sima nejlonzacskóra is, hogy kivágom a sarkát, de nem tudom, hogy a sűrű krumplipüré mennyire szépen jönne ki, ha a végén nincs műanyag nyomófej. Minden tapasztalat érdekel! köszi :)
Hagyd egy kicsit lágyabbra (nem folyósra) a pürét, és akkor kinyomhatod zacskóból is.
De szebb, ha csak egy picikét vágsz le a csücskéből, majd keresztbe teszel 1-2 vágást. Igy hullámos lesz a püréd.
De szoktam úgy is csinálni (rizst is) hogy egy kisebb merő vagy szedőkanalat vízbe mártok, a pürét a tál oldalához nyomom, és így teszem a tálra. Újra vízbe mártom, és folytatom a tálalást.
A tetejére lehet tenni zöldpetrezselymet, rozmaringot, tárkonyt,reszelt tojássárgáját, sajtot, ami illik az ételhez.
Ha zacsiból nyomod, közben a zacsit mozgasd körbe-körbe karikába, és a kinyomott krumpli a végén olyan alakú lesz, mint a kitört vulkán, a tetején csúcsos.
Ha kanállal, ahogy az előző válaszoló is írta, akkor pedig ne levesmerővel, hanem az ovális (én pörköltszedőnek nevezem) kanállal, és akkor olyan alakja lesz, mint egy kis-disznónak. Ez esetben a szeme, orra, szája készülhet szemes borsból, petrezselyemből vagy éppen egy picike sárgarépából. (Lehet tovább ötletelni!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!