Én azt hallottam, hogy ha sót teszünk a vízbe és úgy főzzük, akkor könnyebben lejön. Háát, próbálkoztam már, de volt, hogy ugyanúgy darabokban jött csak le. :)
2012. dec. 6. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
2/17 anonim válasza:
Hideg vízbe kell tenni ahogy írod és akkor lejön.
2012. dec. 6. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
3/17 anonim válasza:
Ha megfőtt és hideg vízzel feltöltöd az edényt az nem elég. Le kell hűteni a tojásokat teljesen és hirtelen.
Nekem így mindig egyben jön le a héja.
2012. dec. 6. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
4/17 anonim válasza:
Szerintem ne keresd a hibát magadban!
Hallottam már rá magyarázatot ilyet, olyat, de nem nagyon hiszek egyikben sem. Én pl. úgy tanultam, hogy a friss tojásokról szépen le lehet szedni, a kicsit öregebbről pedig nem.
A héten főztem 4 db-ot, 3-ról szépen lejött, az utolsóról alig bírtam leszedni a haját.
Szóval szerintem erre még nincs meg a tuti válasz.
2012. dec. 6. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
5/17 anonim válasza:
Igen, sót kell belerakni, de nem ez a legnagyobb trükk benne :)
Miközben fő, meg kell bökdösni párszor a tojásokat, mert a tojás sárgája ugye mindig lefelé "lejt", így amikor megfő a tojás nem középen lesz, hanem egy részen túl közel a tojás széléhez, itt szeret szakadni a főtt tojás.
Ha sikerül középen tartani a sárgáját, akkor masszívabb lesz a burok és könnyebb pucolni :)
2012. dec. 6. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
6/17 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a friss tojás fehérje még jobban feltapad a héjra, ezért pucoláskor óhatatlanul leválnak belőle darabok. Az öregebb tojásokat szebben meg tudom tisztítani. De látom, mindannyian mást írtunk :)
2012. dec. 6. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
7/17 Mazsola88 válasza:
Teljesen egyetértek az előző írókkal a só és a lehűtés kell de van egy aduászom :P csurgasd a csapot és a víz felett hámozd így a víz a héj és a tojás közé megy és szétfeszíti őket szerintem ez a legjobb megoldás.
Tisztelettel : Mazsola88
2012. dec. 6. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
8/17 anonim válasza:
a friss tojásokat nem lehet szépen megpucolni. múltkor én is úgy jártam. hiába főtt sós vízben, és le is hűtöttem
2012. dec. 6. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
9/17 anonim válasza:
7-esnél az igazság. De amúgy nem szétfeszíti, hanem a tapadósságot akadályozza meg. Egyébként meg eretnekség sima vízben főzni.
2012. dec. 6. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
10/17 anonim válasza:
Só és az hidegvíz teljesen oké. én amikor lehűlt, a héját kocogtatva mozaikszerűen megtöröm, a két tenyerem között megböngyörgetem, majd a tompa végénél, ahol a légüres tér van elkezdem pucolni. szinte egyben leválik a hártyájával együtt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!