Olyan olcsó és finom szósz receptet keresek, amivel pl a csirkemellet fel tudom dobni és tésztával finom?
Tejfölbe (tejszínbe) kavarj símára lisztet és reszelt sajtot, ezt a felforrósított vajba kis láng felett kavard bele símára. Vízzel tudod hígítani, ha kell. Sót, borsot bele.
Ha nem reszelt sajtot teszel a tejfölbe, hanem egy marék zúzott fokhagymát, a többit ugyanúgy, rögtön más az íze az egésznek.
De ha a gombát hagymás zsíron puhára párolod, majd hasonlóan (tejfölbe liszt) besűríted és fűszerezed, ismét más ízt kapsz.
Lecsó-alapot készítek (hagymát+zöldpaprikát dinsztelek, majd lédús, cikkekre vágott paradicsomot adok hozzá, amikor annak a héja elkezd pördülni, akkor van kész) tetszés szerint fűszerezve.
Ezeket szoktam készíteni natúr-sült (lisztbe forgatott) csirkemellhez + rizs, vagy tészta.
Ahány mártás, annyiféle kaja! :))))
A csirkemellett elkészítheted vadasan is, és akkor ott a vadas-mártás.
De ha a husit nem főzni,hanem sütni akarod, akkor a mártás külön:
apróra vágott hagymát dinsztelj, beleforgatod a karikára szelt répát-gyökeret, pici vízzel felengeded, sót, borsot, babérlevelet, + 1 húsleves kockát bele.
Födő alatt puhára párolod, majd födő le, ha a vizet elsülte magából, a zöldséget töröd (turmixolod) vissza a tűzre, lisztet szórsz rá és hideg vízzel abban a percben símára kavarod. Tejfölt (tejszínt) bele, nyomj bele ízlés szerinti mustárt és pici cukrot.
Ezt most találtam egy másik kérdéshez kapcsolódva.
Mi van, ha a kukoricát megtörve (passzírozva) készítjük el nem főzeléknek, csak mártás-sűrűségűre?
Azt hiszem, hétvégén a sült mellé kipróbálom!
Ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki te is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!