Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Olyan olcsó és finom szósz...

Olyan olcsó és finom szósz receptet keresek, amivel pl a csirkemellet fel tudom dobni és tésztával finom?

Figyelt kérdés
Az üveges szószok elég drágák, ezért szeretnék magam csinálni pl milánói szószt, vagy mézes mustáros mártást vagy hasonlót. Tudtok ajánlani valami bevált receptet?

2012. nov. 14. 00:30
 1/4 anonim ***** válasza:
hagyma meg pirit olajon, ra a paradicsomszosz (vagy forro vizbe teszed a paradicsomot, hogy konnyen le tudd huzni a hejat es azt felkockazva teszed a szosz helyett) ra egy kis apritott fokhagymat, so, bors. utana osszerottyantod fuszerekkel pl bazsalikom, oregano, baberlevel. es teszel bele amit akarsz (ha hust, akkor azt a voroshagyma utan erdemes)
2012. nov. 14. 00:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Tejfölbe (tejszínbe) kavarj símára lisztet és reszelt sajtot, ezt a felforrósított vajba kis láng felett kavard bele símára. Vízzel tudod hígítani, ha kell. Sót, borsot bele.


Ha nem reszelt sajtot teszel a tejfölbe, hanem egy marék zúzott fokhagymát, a többit ugyanúgy, rögtön más az íze az egésznek.


De ha a gombát hagymás zsíron puhára párolod, majd hasonlóan (tejfölbe liszt) besűríted és fűszerezed, ismét más ízt kapsz.


Lecsó-alapot készítek (hagymát+zöldpaprikát dinsztelek, majd lédús, cikkekre vágott paradicsomot adok hozzá, amikor annak a héja elkezd pördülni, akkor van kész) tetszés szerint fűszerezve.


Ezeket szoktam készíteni natúr-sült (lisztbe forgatott) csirkemellhez + rizs, vagy tészta.

Ahány mártás, annyiféle kaja! :))))

2012. nov. 14. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

A csirkemellett elkészítheted vadasan is, és akkor ott a vadas-mártás.

De ha a husit nem főzni,hanem sütni akarod, akkor a mártás külön:


apróra vágott hagymát dinsztelj, beleforgatod a karikára szelt répát-gyökeret, pici vízzel felengeded, sót, borsot, babérlevelet, + 1 húsleves kockát bele.

Födő alatt puhára párolod, majd födő le, ha a vizet elsülte magából, a zöldséget töröd (turmixolod) vissza a tűzre, lisztet szórsz rá és hideg vízzel abban a percben símára kavarod. Tejfölt (tejszínt) bele, nyomj bele ízlés szerinti mustárt és pici cukrot.

2012. nov. 14. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

[link]


Ezt most találtam egy másik kérdéshez kapcsolódva.

Mi van, ha a kukoricát megtörve (passzírozva) készítjük el nem főzeléknek, csak mártás-sűrűségűre?

Azt hiszem, hétvégén a sült mellé kipróbálom!

Ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki te is!

2012. nov. 14. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!