Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » SOS. Lehet üvegszilánk van a...

SOS. Lehet üvegszilánk van a mézben, meg tudom menteni?

Figyelt kérdés
Tegnap leesett az mézes üveg és a pereme eltörött. A tetejét lekotortam, kidobtam (meg volt kristályosodva, tehát valószínűleg nem süllyedhetett mélyre szilánk) A többit kicsit megmelegítettem úgy, hogy az üveget forró vízbe tettem és így át tudtam önteni egy másikba. Sajnos még így sem merném biztos szívvel fogyasztani, tehát az a kérdésem, hogy fel tudom melegíteni annyira hígra ,hogy át tudjam szűrni egy apró lyukú szűrőn? Ha nagyon felhevítem, utána nem romlik, ugyanolyan marad?
2012. nov. 9. 14:21
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem dobd ki!Nem ér annyit,hogy egy szilánkot lenyeljetek.Amúgy sem esne jól megenni.Vegyél egy másik üveg mézet!
2012. nov. 9. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Így is át tudod szürni,csak elég lassan.

De szerintem ér annyit.

Csak türelem,kanálnyi fog átfolyni 10 perc alatt.

2012. nov. 9. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. Én is úgy vagyok vele, hogy ér annyit. Mármint a mentés, nem az, hogy szilánkot nyeljek.:-) Az időt nem sajnálom átpréselni nagyon apró szűrőn.
2012. nov. 9. 14:46
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha teába iszod a mézet, akkor mindig tedd bele, majd utána sűrd át a teával együtt.
2012. nov. 9. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Melegítsd fel kicsit, ahogy tetted és fordítsd egy sűrű szűrőre, ami alá teszel egy tányért. Naná, hogy ér annyit, aranyárban mérik mostanság a mézet.
2012. nov. 9. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

második válaszoló vagyok


kisbabának azért ne add,nekünk azért strapabiróbb a nyelőcsövünk mint nekik


de én is átszürném,egyszer magában,utána meg teában is,ki nem dobnám

2012. nov. 9. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Most kérdeztem meg a páromat, ő hobbi méhész :)

Tedd az üveget vízfürdőbe, vagy esetleg mikrohullámú sütőbe. Arra kell vigyázni, hogy a felmelegített méz hőmérséklete ne érje el a 45 fokot, mert az már minőségbeli romláshoz vezet. Ezután már át tudod szűrni, viszont ez hosszú folyamat lesz, néha meg is kell egy fakanállal keverni.

Ezután újra beleöntheted az üvegbe. Ha kamrába tárolod 13-18 fokos hőmérsékleten, akkor lehet ki fog később kristályosodni, de egy kis melegítéssel ugyan úgy felhasználható lesz mint előtte. (ettől a minősége nem lesz rosszabb)

2012. nov. 9. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha a tetejét lekotortad és az már kristályos volt, akkor a folyékony részébe nem mehetett szilánk.

De ha még így sem vagy biztos benne akkor szűrd át úgy ahogy van. Aztán mikor teába rakod akkor addig keverd el a teában mézet amíg az fel nem oldódik teljesen majd pedig újra szűrd át.

2012. nov. 9. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 doboszoli ***** válasza:
72%

Nem fogod tudni "jó érzéssel" fogyasztani, mert hátha...

Ergo: kidobós.

Legalábbis én ezt tenném.

2012. nov. 9. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz állásponttól függetlenül :-)Leszűröm, és pluszban majd a teát is, az a biztos. Nincs kisbabánk, de ha volna, biztosan nem adnám neki még leszűrve sem.
2012. nov. 10. 11:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!