SOS. Lehet üvegszilánk van a mézben, meg tudom menteni?
Így is át tudod szürni,csak elég lassan.
De szerintem ér annyit.
Csak türelem,kanálnyi fog átfolyni 10 perc alatt.
második válaszoló vagyok
kisbabának azért ne add,nekünk azért strapabiróbb a nyelőcsövünk mint nekik
de én is átszürném,egyszer magában,utána meg teában is,ki nem dobnám
Most kérdeztem meg a páromat, ő hobbi méhész :)
Tedd az üveget vízfürdőbe, vagy esetleg mikrohullámú sütőbe. Arra kell vigyázni, hogy a felmelegített méz hőmérséklete ne érje el a 45 fokot, mert az már minőségbeli romláshoz vezet. Ezután már át tudod szűrni, viszont ez hosszú folyamat lesz, néha meg is kell egy fakanállal keverni.
Ezután újra beleöntheted az üvegbe. Ha kamrába tárolod 13-18 fokos hőmérsékleten, akkor lehet ki fog később kristályosodni, de egy kis melegítéssel ugyan úgy felhasználható lesz mint előtte. (ettől a minősége nem lesz rosszabb)
Ha a tetejét lekotortad és az már kristályos volt, akkor a folyékony részébe nem mehetett szilánk.
De ha még így sem vagy biztos benne akkor szűrd át úgy ahogy van. Aztán mikor teába rakod akkor addig keverd el a teában mézet amíg az fel nem oldódik teljesen majd pedig újra szűrd át.
Nem fogod tudni "jó érzéssel" fogyasztani, mert hátha...
Ergo: kidobós.
Legalábbis én ezt tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!