Mi történik, ha megeszünk "emészthetetlen" dolgot, pl.
tojáshéj, üvegszilánk?
Az éles részek felvághatják a gyomrot,nyelőcsövet..
2012. máj. 10. 11:50
Attól függ, mi az.
A rágó végig megy rajtad, a fogpiszka kijukaszt mindenhol.
a nehéz fémek lerakódnak benned, azt hiszem a májadban. An ami sűrűsége miatt nem engedelmeskedik a perisztaltikának és ott csücsül a gyomrodban amíg ki nem operálják... vagy meg akad a vakbeledben.
Szerintem hogy ha ettől begyullad, az jelentheti hogy hajlama is volt, rá én elég sok emészthetetlen dolgot lenyeltem kisgyermek koromban és semmibajom nem lett tőle :-)
2012. máj. 10. 12:08
Keress rá Bartos Cs. Istvánra a YouTube-on! Találkoztam vele egyszer élőben, tényleg megeszi azt a sok sz*rt, mégis él és virul. Tud valamit a fickó!
2012. máj. 10. 12:10
A tojáshéj emészthető, de üvegszilánkot lehetőleg ne egyél.
2012. máj. 10. 12:13
Az esetek igen nagy többségében nem történik semmi. A tárgy szépen átvonul az emésztőcsatornán és eltávozik. Néha előfordulnak balesetek, amikor sérülést okoz a bélfalon, ez élesz, vagy hegyes tárgyakkal fordulhat elő, különösen ha nagyobb méretűek.
2012. máj. 10. 12:30
Hát gyerekként sok mindent lenyel az ember.Papírt , műanyagot meg hasonlóakat.
2012. máj. 10. 12:35
A közepes méretű dolgok, pl. őszibarackmag kiszurkoldják a bélfalat, és nagyon kellemetlen halált okoznak De lehet, hogy szerencséd lesz. Vagy átmegy, vagy kiveszik. Előbb utóbb. Vakbélgyulladás is lehet. Főleg rozsdás szögtől. Ha lehet patkót se egyél, mert rohadtul megterheli a hasfalat. Szal vigyázzál.
2012. máj. 10. 13:53
8/9 A kérdező kommentje:
Olyan esetre gondoltam, hogy ha pl. a rántottában marad pici tojáshéj, akkor azzal mi történik, mert inkább órákig nézem a tojást felverés előtt, minthogy legyen benne mini héj. Ill. ha pl. üvegből iszom, és pici lepattanás van rajta, amit akár megihattam észrevétlenül, akkor mi történik?
Ha nem vagy hiper érzékeny ezekre a dolgokra akkor semmi.
De az ritka hogy valkivel ilyesmi történyen, és a sütiben rendzseresen ráharapok dióhéjra :-D
2012. máj. 10. 16:31
Kapcsolódó kérdések: