Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » 30000 forintom van két hétre...

30000 forintom van két hétre ételre, mit főzzek?

Figyelt kérdés
Teljesen üres a kamra se fűszerek semmi. Főleg csirkés ételek érdekelnének. Egyben szeretnék bevásárolni! Tippek? 2 főnek
2012. okt. 27. 10:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Harmincezer??? Annyiból teletömöm a kamrát úgy, hogy még extrák is lesznek benne, olívaolaj, szójaszósz, gombák, bármi.

Ennyiből azt főzhetsz, amit csak akarsz. Jó, nyilván nem kell minden nap homárt meg kagylót enni, de a közismert ételekből szinte bármit választhatsz.

2012. okt. 27. 10:57
 12/15 anonim ***** válasza:
22%

8-as vagyok!

Amiket ott írtam, bocsi, akkor még nem tudtam, hogy "tüzeskedtetek".

Így valóban nem könnyű, hogy szinte mindent a nulláról kell kezdeni.

Most az egyszer tégy kivételt, és próbáljatok meg néha-néha jól lakni a krumplival, tésztával. Nagyon sokat tudnak ezek segíteni, és hidd el, mások is ezzel pótolják azt, amikor valahol szorít a cipő.

2012. okt. 27. 11:04
 13/15 A kérdező kommentje:
Nem mi tüzeskedtünk de ez már más kérdés... igen pont emiatt van problémám mivel ami nem égett el az olyan füstös lett amiatt kellett kidobni és tényleg mindent meg kell vennem.
2012. okt. 27. 11:05
 14/15 anonim ***** válasza:

Ismerős!

Valamikor tesóméknál nem volt ugyan tűz, csak a lángon maradt a pörkölt, és szénné égett, miközben ők a szobában nézték a "Pokoli torony" c. filmet.

2012. okt. 27. 11:36
 15/15 anonim válasza:
52%

Off: Nem értem azokat akik nem esznek burgonyát (ritkán fordul elő). Sokan állítják üres szénhidrát, ha még így is lenne akkor sincs olyan, hogy esszenciális szénhidrát. Viszont nincs így! Vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz (C-vitamin, B-vitamin,; másodsorban: A- és K-vitamint). Emellett könnyen emészthető, tehát nem terheli az emésztést (bár ez függ az elkészítés módjától is).

bővebben: [link]

Bár lehet, hogy azért nem fogyasszátok, mert nem szeretitek, akkor nem szóltam, de, ha azért nem, mert sok helyen arra hivatkoznak, hogy hizlaló stb. akkor érdemes átgondolni.

Egyrészről a változatos étkezés fontos részre, másrészről pedig természetesen mint minden mást módjával kell fogyasztani.

On: 30 ezer Ft-ból tényleg nem lesz könnyű újra bevásárolni.

Szerintem írj egy listát arról amit eddig mit ettetek és írd mellé azt is, hogy milyen sűrűn fogyasztottátok és a megközelítőleges költségeket is. A nagyon drágákat egy időre iktasd ki, és a közepesen drágákból és az olcsókból írj egy rangsort, ill. azokat is írd oda miket újonnan megismersz. Ez alapján vásárolj be. (Ez egyfajta költségvetés.)

Mivel nem vagyok konyhatündér (férfi vagyok), ezért én így első kézből tudom javasolni a zabpelyhet (értékes tápanyagokat tartalmaz, eltelít és viszonylag sok mindent lehet belőle készíteni, ja és olcsó). Lidl-ben 500g-mos kiszerelésben, apró szemű 200 Ft. Ha reggelire, ezt eszitek tejjel, akkor egy reggeli kb. 40 Ft/fő-re fog kijönni (1 literes tej 180 Ft és a 200 Ft-os zabpehely esetén, pontosabban 38 Ft), 50 g zabpehellyel és 1 dl tejjel.

2012. okt. 27. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!