Hoygan lehet a hagymát úgy megsütni, hogy egyáltalán nem csíp?
1. Valószínű, hogy nem vöröshagyma, hanem minimum lila-hagyma
2. Sőt, inkább az a nagy fehér, úgynevezett "medve-hagyma"
(Ezt imádom)
3. Egyébként a közönséges vöröshagyma sem csíp, ha szálára vágod, lisztbe forgatod, és bő zsírban hirtelen ropogósra sütöd. Ebben a formában már nem "szokott" csípni. :)))
Van salátahagyma vagy mi, ami olyan mint a vöröshagyma belül, de nem olyan erős.
Medvehagyma az zöld levelekből áll, mint pl. egy hóvirág levele, tehát nem gömb...és fokhagymára hasonlít íze.
nem értelek első.
Nekem azt mondta a zöldséges, hogy az a neve annak nagy, majdnem öklömnyi fehér hagymának, amit állítása szerint kifejezetten salátákhoz kísérleteztek ki.
Azt raktam egy alkalommal a sütni való kakas-comb mellé, borocskával felöntöttem, isteni volt.
Ha a zöldséges rosszul mondta a nevét, akkor én is, de átvágni senkit nem akarok!
A sülthagyma soha nem csíp.
Egyébként meg sütés közben csípja a szakács szemét, de a szakácsok tudják a hagymák titkos jelszavát: "Ha nem adsz sót eleget, kicsípom a szemedet!"
Igen!
De a kérdező nem azt írja, hogy pörkölthöz, hanem a kínaiban eszik olyan hagymás csirkét, ami nem csíp. Márpedig az nem valószínű, hogy pörkölt alapon készülne.
Igen, arra gondoltam, hogy egész "hagyma levél" benne van együtt a hússal, mégsem érződik olyan erősen. Nem is az hangsúlyos, hogy nem csíp, hanem nem böfögtet, nem terheli le a gyomrot, mintha egyébként nyersen ennéd a hagymád.
Azért fontos nekem a kérdés, mert szeretem a hagyma ízét, de a hatásait egészségügyi okokból nehezen viselem.
Egyébként köszönöm az eddigi váalszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!