Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hoygan lehet a hagymát úgy...

Hoygan lehet a hagymát úgy megsütni, hogy egyáltalán nem csíp?

Figyelt kérdés
A kínai étkezdében szoktam enni hagymás csirként, de nem csíp és puffaszt ahagyma, hanem csak a finom ízért érzem, de nem tudom, hogyan leeht ezt elérni.
2012. okt. 13. 10:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

1. Valószínű, hogy nem vöröshagyma, hanem minimum lila-hagyma

2. Sőt, inkább az a nagy fehér, úgynevezett "medve-hagyma"

(Ezt imádom)

3. Egyébként a közönséges vöröshagyma sem csíp, ha szálára vágod, lisztbe forgatod, és bő zsírban hirtelen ropogósra sütöd. Ebben a formában már nem "szokott" csípni. :)))

2012. okt. 13. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen, elfelejtettem írni, hogy ránézésre vöröshagymáról van szó. Köszönöm a választ.
2012. okt. 13. 10:35
 3/12 anonim ***** válasza:

Van salátahagyma vagy mi, ami olyan mint a vöröshagyma belül, de nem olyan erős.

Medvehagyma az zöld levelekből áll, mint pl. egy hóvirág levele, tehát nem gömb...és fokhagymára hasonlít íze.

nem értelek első.

2012. okt. 13. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a zöldséges, hogy az a neve annak nagy, majdnem öklömnyi fehér hagymának, amit állítása szerint kifejezetten salátákhoz kísérleteztek ki.

Azt raktam egy alkalommal a sütni való kakas-comb mellé, borocskával felöntöttem, isteni volt.


Ha a zöldséges rosszul mondta a nevét, akkor én is, de átvágni senkit nem akarok!

2012. okt. 13. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 mustafa33 ***** válasza:
100%

A sülthagyma soha nem csíp.

Egyébként meg sütés közben csípja a szakács szemét, de a szakácsok tudják a hagymák titkos jelszavát: "Ha nem adsz sót eleget, kicsípom a szemedet!"

2012. okt. 13. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
mustafa jól mondod. Minden pörkölt alatt hagyma van, de a pörkölt mégse lesz csípős, kivéve ha belekarikázol hegyes paprikát. Nem is értem a kérdést. Ahogy megdinsztelem olajon a vöröshagymát, már nem is csípős, hanem édes íze van. Bárhogy megsütheted, nem kell különlegesnek hagymának lennie, nem fog csípni.
2012. okt. 14. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
49%

Igen!

De a kérdező nem azt írja, hogy pörkölthöz, hanem a kínaiban eszik olyan hagymás csirkét, ami nem csíp. Márpedig az nem valószínű, hogy pörkölt alapon készülne.

2012. okt. 14. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

Igen, arra gondoltam, hogy egész "hagyma levél" benne van együtt a hússal, mégsem érződik olyan erősen. Nem is az hangsúlyos, hogy nem csíp, hanem nem böfögtet, nem terheli le a gyomrot, mintha egyébként nyersen ennéd a hagymád.


Azért fontos nekem a kérdés, mert szeretem a hagyma ízét, de a hatásait egészségügyi okokból nehezen viselem.


Egyébként köszönöm az eddigi váalszokat.

2012. okt. 14. 15:57
 9/12 A kérdező kommentje:
Ja, egyébként konkrétan vöröshagymáról van szó.
2012. okt. 14. 15:58
 10/12 A kérdező kommentje:
De ha lehet, szívesen megcsinálnám lilahagymával is. :)
2012. okt. 14. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!