Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Most rossz a tojás, vagy jó a...

Most rossz a tojás, vagy jó a tojás?

Figyelt kérdés

Nyaralni voltunk, a hűtő le volt kapcsolva(valaki közülünk lekapcsolta) és megromlott minden, ami egyébként hidegben kibírta volna...

Pl a tojás

Feltörtem eddig 4-et és mindegyiknek savanyú szaga volt, főleg belül a héjának. A sárgája szétment, de a fehérje nem volt zavaros.

Szerintetek még jó?

Mert olvastam, hogy honnan lehet tudni, de nem láttam az én kérdésemre megfelelő választ. Valaki szerint 1 hónapig jó, és ha tiszta a fehérje akkor jó, ha kicsit büdös nem baj. Valaki szerint, ha már büdös egy kicsit is, az bizony rossz és hányás, hasmenést okozhat.

Ráadásul most a kezem is savanyú, szúrós szagú lett...

2012. aug. 4. 19:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát én meg nem enném az biztos. jól bebuggyant abba a zárt meleg hűtőbe.
2012. aug. 4. 19:49
 2/8 anonim ***** válasza:
ha savanyú, rossz szaga van, meg ne edd! összefolyt sárgájút még lehetne, de csak ha szagtalan! a savanyú, kénes szag a romlott tojás jellemzõje, szalmonellafertőzést okozhat
2012. aug. 4. 19:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha a sárgája szétment, rossz. Érzed is, hogy savanyú szagú, szóval egyértelmű, hogy nem jó.
2012. aug. 4. 19:58
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, nem eszek belőle!

A tojásnak nincs szaga jó állapotában.

Anyukám annyit mondott, hogy el áll sokáig (tyúkokkal foglalkozik), de neki el is fogy 1 héten belül a FRISS tojás, ezek pedig bolti tojások...

2012. aug. 4. 19:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Ne sajnáld kidobni, többe kerülne a gyógyszer, vagy súlyosabb esetben a családnak a temetés. Bocsi, nem akarok morbid lenni, de a szalmonella nem játék!!

Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ennyi pénzt (számold ki) sokszor elteszünk még talán rosszabb helyekre is!

2012. aug. 4. 20:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyelj, nálunk rakott krumplit akartunk készíteni vacsira, 20 db tojást vettünk a boltban reggel (10-ből lett volna a kaja, a többi tartalék, mert a családban szoktunk enni főtt tojást, rántottát, tükörtojást is) és erre 8 db rossz volt. Reklamációt a bolt nem fogad el, de azért 8 tojás és rögtön aznap, hogy megvettük... és a vicc, ahogy megvettük, hűtőbe raktuk, tehát azt sem lehet mondani, hogy nálunk romlott meg.
2012. aug. 4. 20:44
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem semmi...

mi piacról vesszük

2012. aug. 4. 20:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért írtam le az én esetemet, mert láttam, azt írtad bolti tojások. De akkor most mégsem? Mindegy, szerintem egyre megy.
2012. aug. 4. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!